Înșelăciune în Miercurea Ciuc

inselaciuneUn bătrân din Miercurea Ciuc a rămas fără aproximativ 2.400 de euro după ce un fals agent de poliţie l-a sunat şi i-a spus că fiica sa a fost implicată într-un accident şi trebuie să plătească o sumă de bani pentru a rezolva incidentul.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat joi că bătrânul de 71 de ani a reclamat că a fost sunat pe telefonul fix de un bărbat care s-a recomandat a fi din partea Poliţiei Rutiere şi i-a spus că trebuie să achite o sumă de bani pentru a soluţiona situaţia fiicei sale, implicată într-un accident de circulaţie.

În dorinţa de a-şi ajuta fiica, septuagenarul a mers la un oficiu de transfer rapid de bani şi, conform indicaţiilor primite, a virat suma de 2.396 de euro în contul unei femei care, după efectuarea tranzacţiei, nu a mai putut fi contactată. „Poliţiştii au obţinut deja anumite date şi indicii care pot conduce la identificarea autorilor, pentru care desfăşoară în continuare activităţi de cercetare şi investigaţie, precum şi în vederea recuperării prejudiciului cauzat şi, totodată, trag un nou semnal de alarmă asupra faptului că potenţiale victime sunt toţi cei naivi, creduli, ce pot cădea cu uşurinţă în plasa infractorilor de acest fel”, a afirmat Gheorghe Filip. Nu este pentru prima dată când persoane vârstnice din Harghita sunt înşelate de diverşi escroci, care se folosesc de numeroase metode pentru a-i păcăli şi a intra în posesia unor sume de bani.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.