Întâlnire Jandarmeria mureşeană – Cluburi sportive

jandarmiiAstăzi, 30 august, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş, a avut loc o întâlnire între Jandarmeria mureşeană, cluburile sportive, firmele de pază, reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, a Poliţiei municipiului Tg. Mureș şi Poliţiei Locale.

Scopul întâlnirii a fost de a analiza sezonul competiţional 2012 – 2013 din punct de vedere al măsurilor de ordine şi siguranţă publică.

În sezonul competiţional 2012-2013, cu ocazia desfăşurării competiţiilor  şi  jocurilor sportive, nu s-au produs evenimente deosebite care să afecteze buna desfăşurare a acestora.

Colaborarea între Jandarmeria mureşeană, Poliţie, Poliţie locală, cluburile sportive  precum şi firmele  de pază, a avut ca scop buna desfăşurare a acestora, asigurarea măsurilor de ordine publică, prevenirea şi combaterea violenţei.

În cadrul acestei întâlniri au fost luate în discuţie, obligaţiile organizatorilor de competiţii sportive precum şi obligaţiile forţelor de ordine şi a participanţilor la aceste activităţi.

În urma discuţiilor purtate, s-au constatat mici deficienţe din partea organizatorilor şi firmelor de pază care vor fi remediate în cel mai scurt timp.

Jandarmii mureşeni au supus atenţiei faptul că responsabilitatea măsurilor de ordine în incinta arenei revine organizatorului, astfel responsabilul de ordine şi siguranţă din partea clubului prin contractul pe care îl încheie cu societatea specializată de pază are obligaţia de a stabili împreună cu aceasta, dispozitivul de pază pe care îl vor adopta şi numărul de agenţi de ordine necesar în funcţie de gradul de risc al jocului sportiv.

În încheierea şedinţei comune s-au stabilit de comun acord câteva măsuri de îmbunătăţire a activităţii tuturor celor implicaţi în manifestările sportive.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.