Întâlniri târnăvenene în Canada

canada tarnaveniLocalnicii din Tîrnăveni care au emigrat în Canada şi-au format un obicei din a se întâlni periodic la mii de kilometri distanţă de oraşul natal. În luna septembrie s-au desfășurat două astfel de reuniuni în zona Montreal.

Prima dintre ele s-a desfășurat sâmbătă, 8 septembrie, iar Maison Gisele-Auprix-St-Germaine, din Longueil Canada, a fost gazda celei de a III-a ediţii a întâlnirii celor plecaţi din Tîrnăveni peste ocean. Familiile stabilite în Canada în zona metropolitană a Montrealului şi-au dat întâlnire la o nouă ediţie a evenimentului organizat de Daniel Moga şi Ovidiu Vunvulea. Aproape 90 de persoane au ţinut să participe la evenimentul care a devenit deja o tradiţie printre cei plecaţi de mai mult timp din Tîrnăveni. Petrecerea a fost apreciată de toţi cei prezenți care speră să fie organizată şi ediţia a IV-a, următoarea întâlnire fiind programată în primăvara anului 2013.

O altă reuniune…

…. s-a desfășurat în data de 28 septembrie. Oameni de afaceri din Tîrnăveni au fost prezenţi la întâlnirea unor afacerişti din Montreal. Emil Rus, proprietarul companiei Alarme Dracula, în colaborare cu Comunitatea Românească din Monteregie, regiune situată la sud de Montreal, a organizat o serată invitând oameni de afaceri români din toate domeniile de activitate din zona metropolitană a Montrealului (Laval, Montreal, Longueuil).

Întâlnirea, care s-a desfășurat la Restaurantul Casa Greque din Brossard, a avut drept scop ca oamenii de afaceri români să se cunoască între ei şi să-şi facă cunoscute serviciile oferite. Printre numeroşii participanţi din diverse domenii de activitate, Tîrnăveniul a fost reprezentat de Raiu Florin-George, proprietarul firmei Instal Electric şi Andrei Csaba Ersek – traducător agreat.

Comunitatea românească din Monteregie (CRM) a fost reprezentată de către preşedintele Dan Constantin Mieilă şi vicepreşedintele Adrian Dumitru, la întâlnire fiind reprezentat şi Consulatul Românesc prin Ionuţ Cristian Negrescu – consul economic la Montreal.
Evenimentul a avut şi un scop caritabil, participanţii la întâlnire oferind un sprijin pentru noii sosiţi şi stabiliţi în Canada.

Organizatorul evenimentului a declarat că după această întâlnire se va tipări o broşură cu cărţile de vizită ale tuturor participanţilor, broşura fiind distribuită fiecărui participant la evenimentele viitoare ale CRM.

După ce s-au pus bazele unor colaborări viitoare între oamenii de afaceri, întâlnirea a continuat cu o petrecere.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

0 Comentarii

  1. Szentgyorgyi Alexandru

    Felicitari pentru initiativa comunitatii romanesti din Monteregie!
    Cu deosebita consideratiune Alex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.