Investiție de 300.000 de euro în aparatură la Nova Vita

nova-vitaCentrul Medical Nova Vita a anunţat, marţi, achiziţionarea unui echipament ultramodern pentru departamentul de Recuperare Medicală şi Sportivă, necesar recuperării neurologice a pacienţilor care au suferit atacuri cerebrale, traumatisme cranio-cerebrale sau diverse forme de atrofie musculară şi alte afecţiuni, în urma unei investiţii care s-a ridicat la 300.000 euro.

‘Echipamentul se numeşte Lokomat şi va fi utilizat în reabilitarea neurologică a pacienţilor care au de suferit în urma unui atac cerebral vascular, a unor traumatisme cranio-cerebrale, endoproteze, boli degenerative ale articulaţiei picioarelor, atrofie musculară, slăbiciune musculară datorată imobilizării prelungite, cât şi pentru cei care suferă de scleroză multiplă, Parkinson sau paralizie cerebrală. Terapia Lokomat va fi inclusă în pachetele de recuperare ale centrului, fără a necesita un cost suplimentar din partea pacienţilor’, se arată într-un comunicat de presă semnat de directorul medical al centrului, dr. Dragoş Popa.

Potrivit medicului, această terapie vine în întâmpinarea numeroşilor pacienţi care se adresează Centrului Medical Nova Vita pentru investigaţii şi tratament, mai ales că din anul 2008 de la înfiinţarea departamentului de recuperare medicală şi sportivă, coordonat de dr. Rodica Sarchiz, şi până în prezent au beneficiat de tratament peste 7.500 de pacienţi.

‘Deschiderea maximă către identificarea nevoilor pacienţilor, nivelul înalt de pregătire a personalului garantează asigurarea unor servicii medicale la cele mai înalte standarde europene. Centrul Medical Nova Vita se distinge prin aparatura de ultimă generaţie în domeniul recuperării, multe dintre aparate fiind unice în regiune sau chiar în ţară. Întregul sistem este computerizat, aceasta permiţând reglarea aparatelor la nivele specifice patologiei existente şi tipului constituţional şi anatomic specific fiecărui pacient în parte. Cu această nouă investiţie, departamentul de Recuperare Medicală şi Sportivă ridică ştacheta calitativă a serviciilor de sănătate oferite de Nova Vita şi îl poziţionează ca un centru de excelenţă în domeniul medical’, se mai arată în comunicatul de presă.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.