Investiţii în toate cartierele Ludușului

DANIEL SOFRON LUDUSPentru dezvoltarea în mod armonios şi judicios a activităţii economico-sociale din oraşul Luduş, administraţia locală a întocmit o listă cu obiectivele de investiţii necesare în anul 2013 cu finanţare parţială sau integrală de la bugetul local. Daniel Şofron, director ADP şi APL în Primăria Luduş spune că pentru acest an suma alocată pentru lucrările de investiţii este de 2,2 milioane de lei.

Importanţa PUG-ului

Pentru realizarea programului de investiţii, reactualizarea Programului de Urbanism General are o importanţă deosebită fiind un punct forte în strategia de dezvoltare locală a oraşului. Combinat cu implementarea şi certificarea sistemului de management, PUG-ul judicios întocmit va crea premise favorabile pentru atragerea fondurilor europene în perioada 2014-2020.
Daniel Şofron spune că „am ajuns la nivelul în care s-a finalizat certificarea auditului, documentaţia este trimisă în Anglia şi până la sfârşitul anului vom avea certificatele de conformitate”. De ce în Anglia, întrebăm? Pentru că sistemul URS britanic este cel mai important.

Investiţiile

Cele mai importante obiective de investiţii, având în vedere creşterea calităţii serviciilor oferite comunităţii ar fi în cartierul Gheja, unde este prevăzută repararea podului care face legătura între sat şi Castel şi cimitir. Apoi construcţia a două capele mortuare în Avrămeşti şi Gheja va fi începută în acest an şi se va încheia în anul 2014.

În centrul vechi al oraşului se află în lucru reabilitarea covorului asfaltic şi a trotuarelor pe străzile Cinema, Amurgului şi Lămâiţei. Lucrarea este finanţată parţial de EON Gaz care a efectuat lucrări de schimbare a conductelor de gaze naturale.

În fază finală este şi lucrarea complexă de pe strada Primăverii, acolo unde s-a realizat canalizarea apelor menajere şi pluviale.

O lucrare mult aşteptată de participanţii la traficul rutier este amenajarea sensului giratoriu de pe strada bariţiu, intersecţia cu

Vânătorilor. Acolo se va lărgi calea rutieră, se mută câţiva stâlpi şi se redesenează trotuarele.

Sunt doar câteva obiective de pe lista de investiţii care sunt prevăzute pentru acest an şi care se va realiza în funcţie de fondurile disponibile.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.