Invitatul UMF Tîrgu Mureş, Corul Național de Cameră ‘Madrigal-Marin Constantin’

madrigal

În perioada 5-8 decembrie 2016, Corul Național de Cameră ‘Madrigal — Marin Constantin’ la invitaţia UMF Tîrgu Mureş desfășoară un turneu la Târgu Mureș  oferind locuitorilor  un adevărat regal de colinde și cântece de iarnă din repertoriul românesc și internațional.

Astfel,pe 7 decembrie Corul Madrigal concertează lla Târgu Mureș (Palatul Culturii, ora 19.00).

Corul Național de Cameră ‘Madrigal — Marin Constantin’, cel mai apreciat ansamblu coral profesionist autohton, este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin, Corul Madrigal a susținut peste 4100 de concerte aplaudate de melomani din toată lumea, impunându-se astfel ca un adevărat ‘brand de țară’.

În anul 2003, Corul Madrigal a primit din partea Președinției României Ordinul ‘Meritul Cultural’ în Grad de Comandor. Începând din anul 2014, instituția și-a întregit denumirea, preluând numele fondatorului său, astfel devenind Corul Național de Cameră ‘Madrigal — Marin Constantin’. În anul 2016, Corul Național de Cameră ‘Madrigal — Marin Constantin’ a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertății, Speranței și Păcii, primind premiul ‘Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt’. Distincția a fost acordată la Palatul Națiunilor Unite din Geneva, la Summitul Global de Religie, Pace și Securitate, care a avut loc între 23-25 noiembrie 2016.

O zi mai târziu, Corul a concertat la sediul Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (World Intellectual Property Organization) din Geneva, la invitația Misiunii Permanente a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite. Performanța artistică a Corului Național de Cameră ‘Madrigal — Marin Constantin’ a fost răsplătită cu minute în șir de aplauze, din partea zecilor de ambasadori și oficiali ai ONU.

print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.