Invitatul UMF Tîrgu Mureş, Corul Național de Cameră ‘Madrigal-Marin Constantin’

madrigal

În perioada 5-8 decembrie 2016, Corul Național de Cameră ‘Madrigal — Marin Constantin’ la invitaţia UMF Tîrgu Mureş desfășoară un turneu la Târgu Mureș  oferind locuitorilor  un adevărat regal de colinde și cântece de iarnă din repertoriul românesc și internațional.

Astfel,pe 7 decembrie Corul Madrigal concertează lla Târgu Mureș (Palatul Culturii, ora 19.00).

Corul Național de Cameră ‘Madrigal — Marin Constantin’, cel mai apreciat ansamblu coral profesionist autohton, este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin, Corul Madrigal a susținut peste 4100 de concerte aplaudate de melomani din toată lumea, impunându-se astfel ca un adevărat ‘brand de țară’.

În anul 2003, Corul Madrigal a primit din partea Președinției României Ordinul ‘Meritul Cultural’ în Grad de Comandor. Începând din anul 2014, instituția și-a întregit denumirea, preluând numele fondatorului său, astfel devenind Corul Național de Cameră ‘Madrigal — Marin Constantin’. În anul 2016, Corul Național de Cameră ‘Madrigal — Marin Constantin’ a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertății, Speranței și Păcii, primind premiul ‘Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt’. Distincția a fost acordată la Palatul Națiunilor Unite din Geneva, la Summitul Global de Religie, Pace și Securitate, care a avut loc între 23-25 noiembrie 2016.

O zi mai târziu, Corul a concertat la sediul Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (World Intellectual Property Organization) din Geneva, la invitația Misiunii Permanente a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite. Performanța artistică a Corului Național de Cameră ‘Madrigal — Marin Constantin’ a fost răsplătită cu minute în șir de aplauze, din partea zecilor de ambasadori și oficiali ai ONU.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.