Ioan Dorin Dăneșan: „Sunt bucuros că s-a făcut dreptate. Mă voi interesa în ce măsură se poate redeschide și celălalt dosar”

 

Veste bună pentru fostul primar al municipiului Sighișoara, Ioan Dorin Dăneșan, Curtea de Apel Târgu Mureş a constatat nulitatea rechizitoriului întocmit de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu Mureş în dosarul fostului primar din Sighişoara, Ioan Dorin Dăneşan, acuzat de semnarea unei declaraţii false pentru obţinerea de fonduri europene, a exclus toate probele administrate în cursul urmăririi penale ca fiind nelegal obţinute şi a dispus restituirea cauzei la DNA.

Contactat de ziarul Punctul, fostul primar al municipiului Sighișoara a declarat „Nu, nu voi da statul în judecată, nu m-am gândit așa departe. Eu nu mai sunt activ politic, așa că nu întrevăd nimic politic, îmi văd în continuare de viața mea, sunt bucuros că s-a făcut dreptate, iar sănătatea e cel mai important lucru”.

Curtea de Apel Târgu Mureş a desfiinţat, astfel, încheierea penală nr.34/CP pronunţată în 19 martie 2018 de către judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Mureş, care a constat legalitatea rechizitoriului şi a dispus începerea judecăţii în acest dosar.

În data de 8 decembrie 2017, Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, într-un comunicat de presă, că procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Ioan Dorin Dăneşan, la data faptei primar al municipiului Sighişoara, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii susţineau că, în cursul anului 2014, Primăria municipiului Sighişoara – în calitate de lider al parteneriatul dintre unitatea administrativ teritorială municipiul Sighişoara şi Colegiul Naţional „Mircea Eliade” Sighişoara – a solicitat o finanţare nerambursabilă. În acest context, edilul a semnat o declaraţie de eligibilitate prin care declara pe proprie răspundere că nu a suferit condamnări definitive ca urmare a încălcării conduitei profesionale.

 

 

În ceea ce privește celalalt dosar de suspendare…

 

… Ioan Dorin Dăneșan a declarat faptul că „Din păcate, avocatul meu nu mi-a făcut atunci plângere la CEDO, nici nu am știut, atunci în 2011, 2013, erau la început, nu știam atunci. Aș vrea să văd dacă se poate să redeschide dosarul deoarece a fost atunci o situație în care nu am avut nicio vină și m-au condamnat pentru un abuz pe care nu l-am săvârșit, un abuz fără prejudiciu și fără repercusiuni asupra comunității… ”.

Vă reamintim că în 2014  prefectul judetului Mures, Vasile Liviu Oprea, a emis un ordin prin care se constata incetarea de drept, inainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al municipiului Sighisoara, Ioan Dorin Danesan (PSD), care a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

Curtea de Apel Targu Mures l-a condamnat, in data de 7 martie 2013, Ioan Dorin Danesan la doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

 

A.B.

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.