Ionela Ciotlăuş a demisionat din PNL!

ionela ciotalusAm primit spre difuzare o scrisoare semnată de fostul viceprimar Ionela Ciotlăuş, care azi, 28 iulie a demisionat din PNL. Iată cum îşi explică gestul Ionela Ciotlăuş:

„Dragi prieteni din PNL Mureş,

Sunt Ionela Ciotlăuş. Am intrat în Partidul Naţional Liberal în 2003. Până atunci, nu am mai făcut parte din nici un alt partid politic. Între 2008 şi 2012 am fost consilier judeţean. În 2009, am fost desemnată PNL preşedinte al organizaţiei municipale PNL Tîrgu Mureş, iar în 2011 şi 2013 am fost realeasă în această funcţie. După alegerile locale din 2012, am deţinut funcţia de viceprimar al municipiului Tîrgu Mureş. Toată activitatea mea publică a fost în PNL, pentru PNL şi, înainte de toate, pentru ceea ce cred eu că ar fi trebuit să reprezinte liberalismul în societatea românească.

În 11 ani am văzut Partidul Naţional Liberal în aproape toate ipostazele posibile. La fel că oricare membru fidel, mi-am dedicat timpul, priceperea şi resursele de care dispuneam, pentru a-l întări şi pentru a obţine rezultate cât mai bune, de care să nu ne fie ruşine. Ceea ce se întâmplă azi în Partidul Naţional Liberal este însă fără precedent pentru un partid care îşi revendică titlul de apărător al democraţiei şi al libertăţilor individuale.

Ni se spune că pe 26 iulie 2014, la Congresul de fuziune cu PDL, s-a născut cel mai mare partid liberal din istoria României. Fals. Oamenii care ne spun asta, ori ne cred proşti şi inculţi, ori sunt ei înşişi inculţi sau rău intenţionaţi. Uitaţi-va la ce a însemnat într-adevăr marele Partid Naţional Liberal pentru România. Liberalii au dat cea mai grandioasa Constituţie din istoria Ţării, Constituţia Brătianu din 1923, un model care se studiază şi azi în marile academii europene, liberalii au construit statul român modern, au pus bazele democraţiei şi societăţii româneşti moderne. Erau oameni care ştiau să îşi preţuiască valorile, care îşi respectau identitatea lor liberală şi care înţelegeau că orice compromis se opreşte la poartă demnităţii umane şi a statului de drept. Regăsiţi ceva din toate astea în ceea ce aţi văzut la televizor cu ocazia aşa-zisei mari fuziuni cu PDL? Nu cred.

Ceea ce am văzut pe ecranele televizoarelor a fost doar efectul unor jocuri de culise de care nici unul dintre noi nu am fost informaţi, imaginea finală a unei pierderi de identitate care a transformat PNL dintr-un partid liber, într-unul cotropit de pedelişti, pe ruinele căruia se înalta acum aşa-zisă doctrina populară. V-a întrebat cineva dacă vreţi această fuziune? Pe mine nu m-a întrebat nimeni. Decizia s-a luat la Bucureşti, într-un grup restrâns de oameni, numai pentru că aşa au considerat ei că este mai bine. Mai bine pentru cine? Pentru ei, pentru interesele lor sau pentru noi toţi? A existat vreo consultare internă în partid?

PDL nu a fost niciodată un partid liberal. Dacă va amintiţi, PD era un partid care se revendică social-democrat, de centru stânga, apoi a trecut la PPE şi ulterior, a devenit de dreapta! Este partidul care l-a propulsat pe Băsescu în fruntea Statului şi care a aruncat România în cea mai neagră criză din istoria să.

Că viceprimar, am făcut opoziţie faţă de politicile păguboase ale lui Dorin Florea şi a acoliţilor lui din Primăria Tîrgu Mureş. Dorin Florea a fost ţărănist, a cochetat apoi cu PSD, a trecut la PDL şi acum îşi găseşte refugiul în PNL Mureş,prim-vicepresdinte naţional! Azi ni se cere să batem palmă cu el şi cu partidul sau, cu oamenii care l-au susţinut pe Băsescu, care ne-au umilit ani de-a rândul şi care sunt orice vreţi Dumneavoastră, numai liberali nu!

Am văzut oameni valoroşi părăsind PNL, daţi deoparte cu bună ştiinţă, pentru singura vină de a spune deschis ce gândesc şi de a nu fi de acord cu cei care conduc azi partidul. S-a întâmplat la Bucureşti, s-a întâmplat la Mureş şi în multe alte organizaţii ale PNL. Am văzut primari şi aleşi locali ai PNL umiliţi, obligaţi să facă anticamera la cei pentru care au luptat şi pentru care au riscat totul, puşi la colţ de indivizi care nu au nici o legătură cu liberalismul, cu ideiile noastre de respectare a demnităţii umane şi a spiritului de competiţie. Am văzut puşi pe funcţii indivizi care, imediat ce au mirosit puterea, au sărit în barcă PNL, în timp ce multora, care au muncit pe brânci că să câştigăm alegerile, li s-a închis uşa în nas!

Am văzut cum PNL a părăsit ALDE (Alianţa Democraţilor şi Liberalilor pentru Europa), fără să fim întrebaţi dacă vrem sau nu asta, când toată lumea ştie că trecerea la PPE (Partidul Popular European) însemna în realitate trădarea pe faţă a ideilor liberale şi a doctrinei liberale. Liberalii britanici sunt încă în ALDE, iar Anglia este ţară în care s-a născut liberalismul! Va întreb atunci: care mai este legitimitatea noastră de partid liberal dacă am întors spatele celor care sunt urmaşii direcţi ai părinţilor liberalismului?

Nu pot fi colegă de partid cu Dorin Florea şi Claudiu Maior, când sunt atâtea lucruri care ne despart! Nu pot fi colegă de partid cu oamenii care au făcut atât de mult rău oraşului în care trăiesc, Partidului Naţional Liberal şi, nu în ultimul rând României! Va întreb: care va fi viitorul liberalilor alături de aceşti oameni? Suntem azi colegi cu Blaga, Falcă, Flutur, Macovei, Videanu, MRU şi cu mulţi alţii care ne atacau la baionetă! Va mai amintiţi ce spuneau aceşti oameni despre PNL în urmă cu numai un an?

Astăzi, 28 iulie 2014, am demisionat din PNL. Aşa cum am mai spus-o de atâtea ori, sunt şi voi rămâne o liberală convinsă. Dar nu într-un partid în care democraţia internă a fost abolită şi care îşi schimbă, peste noapte doctrina, devenind – după cum au spus-o chiar cei care au hotărât, peste capul nostru şi fără să ne întrebe, această fuziune – „creştin-liberal”! Am convingerea că, într-o bună zi, liberalismul românesc va renaşte cu adevărat, iar acest lucru va fi posibil numai prin voinţă Dumneavoastră, a noastră, a tuturor celor care continuăm să credem în ideile şi valorile liberale!

Cu prietenie şi cu real respect,

Ionela Ciotlăuş”

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.