IRUM lansează în acest an noul TAF 2012

tractor irumSingura companie din România care produce Tractoare Articulate Forestiere (TAF), IRUM Reghin, va scoate în acest an pe piaţă noul TAF 2012, care a fost proiectat şi realizat exclusiv de inginerii societăţii, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Mircea Oltean, directorul general al companiei.

Seria zero a TAF 2012, care va ieşi de pe linia de fabricaţie în acest an, va număra zece Tractoare Articulate Forestiere, fiecare în valoare de circa 80.000 euro.

‘Ne-am preocupat tot timpul pentru a îmbunătăţi performanţele produselor existente în portofoliul IRUM, precum şi de a asimila unele noi cu performanţe mai bune, ca să satisfacem cât mai bine cererile clienţilor noştri. Astfel, am reuşit ca după atâţia ani să avem un colectiv puternic de ingineri, un colectiv cu care să putem crea produse noi, competitive. Ca şi exemplu putem spune de TAF-ul 2012, este un produs care se va bate cu produsele occidentale. Este conceput şi realizat în totalitate la IRUM Reghin. Este conceput în atelierul de proiectare şi va fi realizat în atelierul de prototipuri. Tradiţional IRUM este producător de tractoare forestiere şi în general tehnologie forestieră. După prototipul TAF 2012 vom lucra la seria 0, mai precis este vorba despre 10 bucăţi, care se vor finaliza în curând. Un astfel de tractor, odată cu creşterea performanţelor creşte şi preţul, vorbim undeva în jur de 80.000 de euro’, a declarat Mircea Oltean.

Pentru dezvoltarea cercetării în cadrul companiei, care are capital exclusiv românesc, Mircea Oltean a arătat că la IRUM Reghin va fi înfiinţat un centru de cercetare şi dezvoltare, care se va finaliza anul viitor, în urma unei investiţii de 2 milioane de euro.

‘Tot în zona asta am început un proiect, dorim să creăm la IRUM un centru de cercetare dezvoltare. Este un proiect care începe în acest an şi vrem să se finalizeze anul viitor. În direcţia aceasta vrem să sporim numărul locurilor de ingineri care lucrează în această zonă, vorbim de cercetare-proiectare, dorim să avem un atelier de prototipuri performant, cu tehnologie de ultimă oră, unde să putem testa produsele pe care le concepem la noi, ca în momentul în care le oferim pe piaţă să fim convinşi că ele corespunde cerinţelor. Putem povesti undeva în jur de 2 milioane de euro’, a arătat directorul general al IRUM Reghin.

IRUM Reghin, care sărbătoreşte în acest an 60 de ani de existenţă, are o cifră de afaceri anuală de 15 milioane de euro, are în jur de 400 de angajaţi, este printre puţinele companii care a făcut angajări în perioadă de criză, în special tineri ingineri, realizează anual peste 500 de utilaje (TAF şi tractoare agricole), din care circa 10% sunt exportate în Bulgaria, Ucraina şi Germania.

În prezent IRUM Reghin produce cinci tipuri de Tractoare Articulate Forestiere.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.