ISJ dator cu decontarea navetei elevilor

imprumut-baniŞeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mureş, Ştefan Someşan, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, deşi pe anul 2014 deconturile navetei elevilor sunt la zi, instituţia mai are restanţe de circa două milioane de lei din 2013.
„Mai sunt restanţe la decontarea navetei. În cursul anului 2014 nu avem restanţe, în schimb pe anul 2013 suma iniţială era de peste cinci milioane de lei, acum discutăm de circa două milioane. Guvernul, prin rectificări, încearcă să lichideze această chestiune din mers, dar repet în anul 2014 nu mai există nicio restanţă (…) Mai deosebit este faptul că sunt copii care au terminat clasa a XII-a şi îi căutăm pentru a se vărsa în contul lor, pe card, aceste restanţe. Numărul acestora depăşeşte uşor cifra 1.000 la nivel de judeţ. Este vorba doar de copiii care vin în oraş din mediul rural. Ponderea cea mai mare se referă la marile aglomeraţii, Târgu Mureş, Sighişoara şi Reghin”, a afirmat Ştefan Someşan.
El a spus că la nivelul judeţului fondul de salarii este asigurat pe întreg anul 2014, inclusiv banii câştigaţi prin hotărâri judecătoreşti, „pentru reparaţiile situaţiilor care au survenit în perioada guvernării Boc”.
„Pe lângă sumele curente care ni se dau, se mai dă câte ceva pentru lichidarea restanţelor anului 2013 la transport şcolar”, a precizat Ştefan Someşan. http://www.agerpres.ro/

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.