ISU, bilanț trist

pompieriInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ,,Oltul” Harghita dispune de aproximativ 80% din autospecialele de intervenţie de care ar avea nevoie şi de 20% din mijloacele de transport auto necesare, potrivit bilanţului pe 2013 al instituţiei.

Potrivit datelor statistice, gradul de asigurare cu autovehicule este de 48,6%, în condiţiile în care aproximativ 15% dintre cele aflate în parcul unităţii sunt depăşite fizic şi moral.

Proiect european

ISU Harghita a beneficiat, totuşi, de un program european prin care s-a reuşit reînnoirea parcului auto. ,,Prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 s-a reuşit reînnoirea parcului auto într-un procent de 85% cu tehnică de intervenţie şi asistenţă medicală modernă, cu dotări multiple, care permite îndeplinirea cu profesionalism şi în timp oportun a misiunilor încredinţate”, se arată în bilanţul instituţiei.
În document se mai precizează că, din punctul de vedere al nevoilor funcţionale, fondurile au fost total insuficiente, ,,ceea ce a făcut ca în cursul anului 2013 să nu poată fi efectuate nici măcar reparaţii curente, deşi sunt imperios necesare, sumele alocate fiind strict direcţionate pentru funcţionarea tehnicii, achitarea costurilor pentru apă, canal, gaze naturale şi energie electrică”.
Din punctul de vedere al echipamentului de protecţie şi intervenţie militară, unitatea dispune de articole de echipare pentru întreg efectivul, având asigurată şi o rezervă de echipare, arată bilanţul ISU Oltul Harghita.

În anul 2013 inspectoratului i-a fost repartizat un buget de aproximativ 22.6 milioane lei, considerat insuficient şi care ‘a permis desfăşurarea activităţii la un nivel minim de subzistenţă’. Potrivit raportului de activitate, funcţionarea instituţiei a fost posibilă prin faptul că pentru unul dintre sediile Inspectoratului fondurile necesare au fost asigurate integral de către Consiliul Judeţean Harghita.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.