Iulian Boldea, omagiat la Luduş

boldea iulianLa sfârşitul lunii iulie, lectorul dr. Alexandru Luca de la Universitatea „Petru Maior” Tîrgu-Mureş solicita Consiliului Local Luduş să ia în discuţie propunerea sa, şi anume acordarea titlului de „Cetăţean de onoare” al oraşului unui fost elev de-al său, Iulian Boldea, în prezent „profesor universitar doctor, decanul Facultăţii de Ştiinţe şi Litere din cadrul Universităţii „Petru Maior”, profesor de o incontestabilă valoare, cercetător, critic literar recunoscut pe plan naţional şi internaţional şi, nu în ultimul rând, poet de o mare sensibilitate”.

În şedinţa CL Luduş, propunerea a fost susţinută de Daniel Totu şi Tănasie Bologa şi plenul Consiliului a aprobat hotărârea în unanimitate.

Pentru cei care cunosc mai puţin activitatea celui care a primit în cadrul „Toamnei luduşene”onoranta distincţie, menţionăm că Iulian Boldea este autorul a 17 cărţi scrise, lucrări de referinţă în critica literară actuală, trei cărţi de poezie şi este prezent în şase antologii de poezie şi în 32 de lucrări colective, pe lângă 11 cursuri susţinute şi publicate şi 244 de studii critice publicate.

Primind placheta de la primarul Cristian Moldovan, Iulian Boldea a spus printre altele: „Vă mulţumesc pentru această onoare care mă obligă să fac şi mai mult, să-mi îndeplinesc toate idealurile şi îndatoririle”.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.