Iulian Sârb intră-n gașca anti-Dăneșan

Tinerelul om de afaceri Iulian Sârb a demisionat din PSD Sighișoara și a anunțat în diferite medii de pe Târnavă că va candida împotriva lui Dorin Dăneșan la postul de primar al municipiului. Așadar, se anunță cel puțin patru candidați la primăriePrimărie: Dorin Dăneșan, Dan Colceriu, Iulian Sârb și –încă nu e foarte clar cine, un candidat PD-L. Și lista ar putea să fie chiar mai lungă pentru că și Dan Enescu și/-a anunțat intenția de a candida din partea UNPR. Pe de altă parte, nu suntem convinși că în lupta electorală vor fi mai mult de patru candidați deoarece combinațiile sunt la ordinea zilei și le vom analiza în continuare.

Dosar penal

Judecătoria Sighișoara, mai exact tovarășa judecător Doina Volanschi tot motivează mereu hotărârea din cazul Dăneșan de vreo trei luni de zile. Ea a reușit să emită o hotărâre de condamnare a primarului Dăneșan în condițiile politice foarte complicate ale momentului în care liberalii și democrat-liberalii și-au unit forțele la cel mai înalt nivel – Adrian Burlacu și senatorul Petru Bașa – pentru a-l schimba fix pe ”,,infractor”. Și tot în acest moment foarte complicat, decizia tovarășei judecător a rămas fără motivare vreo trei luni pentru ca nu cumva primarul să obțină o hotărâre favorabilă la instanța superioară – Tribunalul Mureș până în alegeri. Acum că mai sunt doar trei luni până la vot, nu mai e niciun pericol, probabil va apărea și motivarea.

Sârba pe Târnavă

Iulian Sârb era un mărunțel om cu inițiativă până când a obținut contractul de administrare a parcărilor din Sighișoara. Apoi, au început să curgă și avantajele materiale, au început să apară pretențiile exagerate, pentru ca în final să încerce marea cu degetul în 2010: un Un puci nereușit prin care a încercat să-l doboare de la conducerea PSD Sighișoara pe primarul în funcție. Situația s-a calmat pe moment după ce Dăneșan a contestat alegerile interne, le-a câștigat și a rămas președinte. Dar s-a calmat doar pe moment, pentru că Iulian Sârb și-a dat demisia din PSD săptămâna trecută exact la țanc pentru a întări tabăra oamenilor de afaceri care vor ,,capul lui Dăneșan”. Sârba lui Sârb ar fi funcționat la nivel de simbol în urmă cu 10 ani când oamenii de rând nu aveau acces la atât de multe informații. Acum, e simplu: Bașa are interese majore în turism, industria hotelieră, industria spațiilor comerciale și alte afaceri private; Burlacu are interese în industria turismului, cluburi de noapte, rețele de distribuție, etc; Sârb are o problemă majoră dacă accesul în Cetate nu se rezolvă în așa fel încât afacerea sa cu parcări să nu profite; Dan Colceriu deține mai multe spații comerciale și afaceri conexe industriei de turism și lista ar putea continua. Toți se învârt în același cerc de interese și toți depind strategic de o instituție. Toți au nevoie de Primărie pentru a-și juca sârba. Sârba pe Târnavă.

Istrate Manu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.