Iveco Magirus Deutz a ajuns la pompierii ludușeni

DSC04568Formaţia Civilă de Pompieri a oraşului Luduş are o tradiţie care se pierde în negura secolului XIX şi de-a lungul anilor a fost de un real folos în lupta cu focul, cu apa şi cu orice situaţie care reclama prezenţa unor oameni bine pregătiţi fizic şi moral, altruişti, gata „să sară şi în foc” pentru salvarea oamenilor şi a bunurilor materiale. De-a lungul anilor, bugetul local a fost mai mereu în suferinţă şi în lipsa fondurilor suficiente pentru dotări s-a mizat pe entuziasmul şi spiritul de sacrificiu al pompierilor.

O zare de lumină

Privind retrospectiv, ideea procurării unei autospeciale de pompieri a aparţinut primarului Cristian Moldovan atunci, în iarna anului trecut, când autospeciala veche de aproape 50 de ani şi cu multe „păcate” tehnice s-a defectat tocmai când nu trebuia, adică la un incendiu devastator. Trecerea de la idee la faptă nu se face uşor atunci când bugetul local este firav, iar nevoile sunt multe, dar cu tact, cu diplomaţie şi cu multe argumente credibile şi fezabile, minunea s-a produs şi acum oraşul, dar nu numai el, beneficiază de avantajele pe care le oferă o autospecială Iveco Magirus Deutz cu o capacitate cilindrică de 13.382 cm cubi şi cu un rezervor de apă de 8.000 de litri.
Joi, la sediul SVSU Luduş, o ceremonie oficiată de protopopul Lucian Voşloban şi părintele Mihai Cercel a binecuvântat şi a sfinţit autospeciala.
Primarul Cristian Moldovan a arătat importanţa momentului şi a mulţumit sponsorilor pentru acest cadou minunat oferit luduşenilor; Ioan Armenean de la SC TEREOS ZAHĂRUL SA, care a donat 15.000 de lei a spus că fabrica are rezultate economice bune şi se bucură că poate ajuta oraşul aşa cum va face şi în cazul înfiinţării secţiei SMURD. Mihail Man de la SC SAMARCU SA, firmă care a donat 3.000 de euro a promis că va ajuta comunitatea şi în viitor. O altă donaţie în sumă de 4.000 de euro a fost acordată de SC VITAFOAM. Au vorbit Cristian Tripon, şeful SVSU cu mulţumiri la adresa sponsorilor, col. Dorin Oltean care a spus „Vom sprijini oraşul în situaţii de urgenţă” şi senatorul Akoş Mora care a subliniat meritele Primăriei şi ale sponsorilor. Cristian Moldovan a mulţumit lui Vasile Nimaş cel care a facilitat în Olanda perfectarea documentelor de vânzare a autospecialei Iveco. La festivitate au fost prezenţi consilierul judeţean Raul Boroş, Sorinel Tripon, Liviu Botezan, Daniel Şofron, Ovidiu Pop, Cornel Boitoş şi membrii formaţiei de pompieri.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.