Jandarmii mureşeni, la Şumuleu-Ciuc

 

Misiune de amploare pentru jandarmii din cadrul Grupării Mobile Târgu-Mureș, pentru asigurarea ordinii publice cu prilejul Rusaliilor Catolice, la Șumuleu Ciuc.

În perioada 18-20 mai a.c., în localitatea harghiteană Miercurea-Ciuc, pe dealul Șumuleul Mic, va avea loc un pelerinaj la care, an de an, este prezent un număr mare de credincioși.

Pentru protecția persoanelor participante la manifestările religioase și prevenirea oricăror fapte antisociale, peste 250 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Târgu-Mureș și Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, sprijiniți de  polițiști și pompieri, se vor afla în misiune. Jandarmii vor fi prezenți pe traseele de afluire/defluire ale pelerinilor spre și dinspre Catedrala Franciscană și pe dealul Şumuleul Mic, din municipiul Miercurea-Ciuc.

În vederea asigurării unui climat de normalitate la manifestări, participanții sunt rugați să respecte recomandările făcute de organizatori și forțele de ordine, să se abţină de la acţiuni de natură a împieta desfăşurarea normală a activităților, să nu aibă asupra lor bunuri materiale interzise de lege. De asemenea, recomandăm tuturor celor ce vor alege să fie prezenți să manifeste grijă asupra modului de păstrare a bunurilor şi valorilor proprii, să-și asigure corespunzător autovehiculele parcate şi nu în ultimul rând, să-și supravegheze copiii care se pot rătăci, cu uşurinţă, în mulţime.

În cazul în care constată un incident, sau orice altă problema legată de ordinea și liniștea publică, cetăţenii se pot adresa oamenilor legii, fie în mod direct, fie prin apelul la 112 – Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență.

 

Gruparea Mobilă de Jandarmi Tîrgu Mureş

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.