Junii Târnavei, la Monte Carlo

junii TARNAVENIAnsamblul folcloric ,,Junii Târnavei” a participat, în perioada 14-17 martie 2013, la  „INTERNATIONAL FOLK- LORE FESTIVAL ,,MONTE CARLO- NICE 2013”. Invitaţia a fost primită în urma succeselor obţinute anterior de ansamblul Junii Târnavei la diferitele festivaluri naţionale şi internaţionale la care a participat, cele mai importante fiind cele din Bulgaria 2011-2012 şi Serbia 2012.

Participarea a fost posibilă prin implicarea Asociaţiei Junii Târnavei, prin părinţii tinerilor participanţi la festival şi prin sponsorizări. Transportul a fost achitat de Primăria municipiului Târnăveni, acesta fiind aprobat de Consiliul Local în şedinţa din ianuarie 2013.

Parlamentarii Akos Mora şi Florin Urcan au asigurat ansamblul în continuare de susţinerea directă în activităţile culturale pe care le vor organiza şi la care vor participa.

La festival au participat 9 ansambluri folclorice din Franţa, Bulgaria, Italia, Polonia, Grecia, Ukraina şi România. Din cauza unor probleme organizatorice de ultim moment, parada populară şi reprezentaţia din Monte Carlo nu s-au putut susţine, acestea fiind puse pe scena Teatrului din Hotel Palais de la Mediterranee din Nice.

În ropote de aplauze

În deschiderea festivalului au fost intonate imnurile de stat ale fiecărei ţări participante, fiecare ansamblu defilând în scenă şi având steagul ţării şi pancarta ansamblului. Prestaţia ansamblului Junii Târnavei a fost primită la fel ca şi la celelalte manifestări, prin ropote de aplauze la scenă deschisă, cei din Târnăveni prezentând un colaj de dansuri populare din zona Oaşului, a Târnavelor şi a Codrului. Întreaga delegaţie a avut un comportament exemplar, fiind remarcaţi în mod special de directorul festivalului. Kostas Leivadiotis care spunea: ,,România deţine un patrimoniu cultural foarte bogat şi variat, dar cel mai important este să ştii să-l perpetuezi, să-l faci cunoscut lumii întregi”.

,,Tinerii noștri s-au achitat de această sarcină de mesageri ai tradiţiilor populare româneşti, stabilind relaţii de socializare, de colaborare şi de prietenie cu membrii ansamblurilor participante, făcând de asemenea schimburi de adrese de e-mail, de facebook şi asigurându-se reciproc de colaborări viitoare. Tuturor celor implicaţi în realizarea deplasării la International Folklore Festival Monte Carlo –Nice 2013, le mulţumim”, au declarat coordonatorii ansamblului folcloric Junii Târnavei, Otilia şi Vasile Trîmbiţaş.

Prestaţia ansamblului Junii Târnavei a fost primită cu ropote de aplauze la scenă deschisă, cei din Târnăveni prezentând un colaj de dansuri populare din zona Oaşului, a Târnavelor şi a Codrului.

Mircea Barbu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.