Justificată afilierea PNL la PPE

Ciprian_DobreCiprian Dobre, preşedintele organizaţiei PNL Mureş, a declarat miercuri, că discuţia despre trecerea PNL din grupul ALDE la PPE este pe deplin justificată, întrucât formaţiunea din care face parte nu poate fi în ţară de centru-dreapta, iar în Parlamentul European de centru-stânga. „Au existat discuţii despre afilierea PNL la popularii europeni încă de pe vremea când preşedinte era Valeriu Stoica, deşi atunci România nu era membră UE. Discuţiile se mărginesc la doctrină, ALDE are o doctrină de centru-stânga, PNL are o doctrină de centru-dreapta, ca şi PPE, şi în aceste condiţii prin votul europarlamentarilor noştri pentru centru-stânga ne-am nega propriul statut”, a arătat Ciprian Dobre.
La Congresul PNL, care va avea loc sâmbătă, nu se întrevede nicio modificare majoră sau radicală în Statutul PNL şi nici nu se va include în acesta noi prevederi, cum ar fi criteriile de integritate, aşa cum ar dori conducerea PDL. „Fac parte din comisia de modificare a Statutului şi nu se au în vedere modificări majore, nu este nicio modificare radicală. (…) cei 31 de vicepreşedinţi vor fi aleşi în Congresul PNL în mod uninominal, spre deosebire de actuala formulă, care prevede candidaturi pe bază de listă şi moţiuni pe care sunt aleşi preşedintele, vicepreşedinţii şi secretarul general al PNL”, a arătat Ciprian Dobre.
Delegaţia Permanentă a PNL Mureş a hotărât în unanimitate susţinerea la preşedinţia partidului a lui Klaus Iohannis- „Îmi exprim toată încrederea că după câştigarea preşedinţiei partidului, Klaus Iohannis va fi cel susţinut de către cele două partide (PNL şi PDL, n.r.), care vor fuziona sau se vor uni în susţinerea lui Klaus Iohannis pentru Preşedinţia României”, a spus Dobre.(EM)

 

Sursa  AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.