„Justiţia necesită o monitorizare atentă”

Justiţia din România necesită în continuare o monitorizare atentă din partea Comisiei Europene, întrucât ar da dovadă de atitudini părtinitoare şi tergiversează o serie de cauze, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, copreşedinta Ligii Pro Europa (LPE) din Târgu Mureş, Smaranda Enache.

‘Liga Pro Europa consideră că atitudinile părtinitoare şi tergiversările din justiţie sunt dovadă clară că justiţia din România necesită în continuare o monitorizare atentă din partea Comisiei Europene. Ca atare, nu împărtăşim optimismul nejustificat al Ministrului de Externe privind suspendarea din iunie a Mecanismului de Cooperare şi Verificare’, a spus aceasta. Enache a precizat că LPE înregistrează în continuare plângeri ale parohiilor greco-catolice privind abuzurile administrative şi discriminarea în justiţie în cazuri de retrocedare a bunurilor ce le-au aparţinut şi au fost confiscate prin Decretul nr. 358 din 2 decembrie 1948.

Aceasta a precizat că este vorba despre parohiile greco-catolice din Urisiu, Chiheru de Jos şi Caşva, toate din judeţul Mureş.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.