Kerekes, surprins de redeschiderea dosarului său

kerekes karolyDeputatul UDMR Karoly Kerekes a declarat luni că a aflat cu surprindere că procurorul general interimar Daniel Morar a dispus redeschiderea tuturor dosarelor parlamentarilor care aveau rezoluţii de neîncepere a urmăririi penale.

‘În această cauză s-au înregistrat două evenimente remarcabile. În 30 iulie 2012 a fost pusă rezoluţie de neîncepere a urmăririi penale de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi procurorii, în 12 pagini, au argumentat lipsa elementelor constitutive ale conflictului de interese, dosarul fiind închis. Am aflat cu surprindere că după nouă luni procurorul general Daniel Morar a dispus redeschiderea tuturor dosarelor parlamentarilor cu NUP. Nu există nicio infracţiune, niciun act normativ nu interzicea angajarea rudelor într-o funcţie de maximă încredere şi confidenţialitate’, a arătat deputatul UDMR Mureş care a adăugat că doar prin noul statut al parlamentarilor se interzice angajarea rudelor.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat luni că senatorul PSD Sorin Constantin Lazăr şi deputatul UDMR Kerekes Karoly sunt urmăriţi penal pentru infracţiunea de conflict de interese.

Senatorul Sorin Constantin Lazăr este anchetat deoarece a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă în baza căruia fiul său a fost angajat în perioada septembrie 2010 – octombrie 2011 la biroul parlamentar de circumscripţie.

Deputatul Karoly Kerekes este acuzat că în perioada octombrie 2006 – mai 2009 în mod repetat a propus şi a avizat angajarea în cadrul biroului său parlamentar a fiului său şi a perfectat trei contracte civile de prestări servicii cu soţia sa pentru activităţi remunerate de Camera Deputaţilor.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.