Klaus Csucs, la Vasaloppet

Klaus-CsucsSportivul Klaus Csucs, legitimat la CSM VSK Csikszereda din Miercurea Ciuc, este primul reprezentant al României care a participat, la Vasaloppet, cea mai lungă cursă de schi fond din lume, care reuneşte la start cel mai mare număr de sportivi.

Este vorba de o competiţie care se organizează începând din anul 1922, între oraşele Salen şi Mora, din centrul Suediei. Lungimea totală a traseului este de 90 de km, acesta fiind cel mai lung concurs de schi fond de pe glob. Interesul faţă de eveniment este imens, cele 15.800 locuri de start fiind vândute, încă din luna martie 2013, în mai puţin de 2 minute.
Klaus Csucs, care locuieşte de trei ani în oraşul suedez Mora, este primul reprezentant din toate timpurile al ţării noastre la această competiţie şi a declarat, după trecerea liniei de sosire, că a fost o cursă foarte lungă şi grea, dar că este mulţumit de rezultat.
,,Pe primii kilometri a fost foarte mare înghesuială, apoi până la kilometru 45 m-am simţit foarte bine. După jumătatea cursei schiurile nu au mai alunecat cum ar fi trebuit, aşa că am pierdut mult timp şi energie. Dar chiar şi aşa, sunt foarte mulţumit de rezultatul de 5 ore 37 minute şi 37 secunde, cu care am ocupat locul 1.649, din 15.800 participanţi”, a declarat Klaus Csucs, potrivit comunicatului menţionat.
Sportivul din Miercurea Ciuc este specializat pe orientare pe schiuri, participând până acum la cinci campionate mondiale şi fiind desemnat campion naţional de seniori de 30 de ori. Săptămâna viitoare el va reprezenta România la Campionatul European de orientare pe schiuri organizat la Tiumen, în Rusia.
La masculin, cursa a fost câştigată de norvegianul Jon-Kristian Dahl, cu timpul de 4 h 14 min 33 sec. În cursa feminină, victoria a revenit compatrioatei sale Leila Kveli, pentru a doua oară consecutiv, în 4 h 31 min 57 sec.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.