La Bozeni, de Ziua copilului 

O acțiune a Fundației Alpha Transilvană 

Ziua copilului a fost sărbătorită în întreaga țară prin diferite activități organizate special pentru copii. O activitate cu adevărat interesantă a fost organizată și de Fundaţia Alpha Transilvană la Bozeni, unde copiii alături de părinți, au participat la ateliere de creație, pictură pe față, trasee cu obstacole, curse cu sacul, volei, aruncare la țintă, distracție cu accesorii comice, activități pentru cei mici, muzică și dansuri și alte bunătăți (gustare dulce, gustare sărată și limonadă)…

Incursiune la Bozeni

Bozeni este un sat din comuna Corunca aflat la doar 5 kilometri de municipiul reședință. Acolo, într-un spațiu mai retras, înconjurat de iarbă verde, ziua de 1 iunie a prins viață. Zeci, poate sute, de copii au poposit pentru mai bine de 3 ore într-un spațiu frumos amenajat, pentru a se distra, a învăța și a se simți bine de ziua lor.

„În fiecare an, în preajma zilei de 1 iunie, Fundația Transilvană Alpha organizează o petrecere pentru a sărbători toți copiii. Până în acest an, petrecerea a fost organizată în incinta Fundației, aproape toate încăperile fiind transformate în săli de joacă, ateliere de creație, în săli tematice. Anul acesta ne-am dorit să facem ceva mai deosebit, așa că ne-am hotărât să facem Sãrbãtoarea Copilãriei în aer liber. Am ales Bozeni – Csillagösvényen lovasklub – deoarece am mai colaborat cu cei de acolo și cu alte ocazii, iar ideea organizării unui eveniment pentru mai mulți copii, în aer liber, ne-a surâs foarte mult”, ne-a spus Ivona Velicu, coordonator al programului Start, și unul dintre organizatori.

La Bozeni copiii au putut vizita standul cu delicatese – fiecare beneficiind de o brioșă, două prăjiturele cu vișine, o limonadă și câția covrigei sărați –  și corturile tematice unde au participat la activități. La unul dintre standuri au colorat prințese, au desenat sau au lipit; de asemenea, la un alt „stand” copiii au putut experimenta mersul pe diferite materiale pentru a simți textura lor: rece, moale, rigid, la sfârșit fiind recompensați cu un șoricel de jucărie; s-au jucat cu mingile special pregătite, au dansau, s-au pictat pe față; la un alt stand, un voluntar al fundației Alpha, cu fluierul în mână, a așteptat copiii pentru a se întrece țopăind în saci. Plimbarea cu căruța și momentele de echitație cu instructori profesioniști au fost cireașa de pe tort, caii cu căruța plină de copii (sau cu copilași în spate) s-au plimbat neîncetat.

Voluntari exemplari

Voluntarii fundației Alpha s-au ocupat exemplar de copilași, dar nu am putut să nu remarcăm faptul că unii dintre ei erau înșiși copilași. Vorbim aici despre elevii-voluntari care au ajutat la pictarea pe față a copiilor.

Câteva detalii despre cei care au adus un plus în buna desfășurare a evenimentului am aflat tot de la Ivona Velicu: „Numărul voluntarilor implicați este mare, deoarece toți angajații Fundației au participat în mod voluntar la Sãrbãtoarea Copilãriei. Pe lângă angajatți -voluntari, am mai avut un numar de 10 voluntari, elevi la licee din Tîrgu Mureș, liceeni care ne-au ajutat la pregătirea materialelor necesare pentru activități atât înaintea petrecerii, cât și în timpul acesteia. De asemenea, au participat la petrecere și 6 voluntari din străinătate (Spania, Germania, Austria, Portugalia), veniți prin Serviciul European de Voluntariat la fundație timp de 10 luni (pentru activități în toate departamentele).

Feedback

„Fundația Transilvană Alpha organizează în fiecare an petrecere de Ziua Copilului și nu numai. În decembrie organizăm Sãrbãtoarea Iernii, unde îl așteptăm de fiecare dată pe Moș Crăciun și facem tot felul de activități educative și distractive. De asemenea, pe lângă programele noastre obișnuite, organizăm și evenimente pentru Școala Altfel și tabere tematice intersemestriale și de vară. Scopul organizării acestui eveniment a fost satisfacția copiilor și a părinților și satisfacția beneficiarilor Fundaţiei. Feedback-urile au fost pozitive atât din partea copiilor care s-au distrat pe cinste, cât și din partea părinților care ne-au trimis mesaje după eveniment atât în privat, cât și pe pagina noastră de Facebook. Aceștia ne-au transmis că totul a fost minunat și că așteaptă cu nerăbdare următorul eveniment pentru copii organizat de Fundația Transilvană Alpha. Pentru noi satisfacția lor este cel mai important lucru, iar zâmbetele copiilor cea mai mare recompensă”, a spus Ivona Velicu.

Titi DÃLÃLÃU

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.