La final de mandat, Primăria Acățari re-inaugurată

3. Primarul Osváth Csaba, mândru de frumoasa,,gospodărie”

4. O pleiadă întreagă de lideri UDMR, la Acățari

Duminică 20 mai, la Acățari s-a inaugurat noul sediu al Primăriei. Clădirea aflată în stare de degradare adăpostea înainte grădinița din localitate, însă a fost achiziționată de Primărie pentru a fi renovată. Lucrările au început acum mai bine de un an. Primarul Osváth Csaba spune că investiția a fost acoperită în parte din fonduri guvernamentale: „O parte din fonduri au venit de la Guvern, iar o parte din venituri proprii ale Primăriei”. Investiția a costat 18 miliarde de lei vechi, suma neincluzând valoarea Tva-ului. Acum sediul adăpostește Serviciul de evidență a populației, sediul Poliției Locale, sediul Stării Civile și alte servicii care sunt furnizate de Primărie”, mai spunea primarul de la Acățari Osváth Csaba. Reabilitarea clădirii a fost proiectată de Gál Janos, iar constructorul care și-a adjudecat lucrarea a fost firma Aramis S.R.L.

La inaugurarea de duminică…

…câteva zeci de locuitori ai comunei s-au strâns în fața noii Primării pentru a lua parte alături de oficialități la evenimentul de reinaugurare. La eveniment a participat o pleiadă întreagă de lideri din cadrul UDMR. Au fost prezenți fostul președinte UDMR senatorul Béla Markó, vicepreședintele executiv UDMR deputatul Borbély László,, liderul UDMR Mureș deputatul Kelemen Attila, deputatul Kerekes Károly, președintele Consiliului Județean (CJ) Lokodi Edita, vicepreședintele CJ Szabó Árpád , consilieri județeni și locali. Comuna Acățari (Akosfalva), în prezent sub administrația județului Mureș, în perioada 1950-1968 a aparținut Regiunii Autonome Maghiare Mureș. Localnicii sunt majoritar maghiari, drept urmare n-a fost o surpriză pentru nimeni ca la lansare să fie dezvelite și simbolurile secuilor: soarele și luna, amplasate pe acoperișul clădirii.

Clădirea a fost sfințită și de doi preoți, iar începând din această săptămână va deservi cetățenii din comună, mai exact satele Acățari, Corbești, Găiești, Gruișor, Murgești, Roteni, Stejeriș, Suveica și Văleni.

Cătălin Hegheș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.