La mulţi ani, Drapelului Naţional!

drapelAstăzi în întreaga ţară a fost sărbătorit Drapelul Naţional, simbolul vizual – al Românilor de pretutindeni. „26 iunie – Ziua Drapelului Naţional – sărbătorită de toţi românii începând cu anul 1998 – nu este o zi oarecare. Este, alături de Ziua Naţională, un moment de reflexie asupra a ceea ce naţiunea română, solidaritatea şi unitatea de neam înseamnă pentru fiecare dintre noi!”, a spus Ciprian Dobre preşedintele CJ Mureş.

”Prin fapte trebuie să cinstim drapelul naţional, educaţie, comportament civilizat, respect, onoare, lucruri pe care trebuie să le simţi când vezi drapelul naţional. Eu astea le simt, eu am moştenit un catarg gol (…) Privesc cu emoţie acest moment pentru că eu cred în simbolurile naţionale şi nu sunt doar gesturi de paradă. După cum vedeţi, eu ştiu să am grijă de drapelul care este pus pe primărie şi care niciodată nu a fost să oscileze în altă direcţie decât ceea ce înseamnă într-adevăr respect faţă de însemnele naţionale. Le recomand tuturor ca, pentru anii viitori, drapelul, aici, pe catarg, jos, este mai simplu de pus, dar aştept să-l văd pe turla CJ sau a Prefecturii. (…) interesul naţional şi România este mult mai importantă decât orice ambiţie sau distorsiuni între oameni sau partide. Este o perioadă dificilă în istoria României şi recomand tuturor ca într-adevăr să-i unească însemnele naţionale, nu să-i dezbine sau să folosească ca loc de exhibiţie publică”, a spus Dorin Florea, primarul municipiului Tîrgu Mureş.

Înălţat pe catargul de lângă statuia Ostaşului român din municipiul Sfântu Gheorghe, tricolorul a fost adus de un paraşutist, care a sărit dintr-un avion al Aeroclubului Român, în acordurile Imnului Naţional. În timpul ceremoniei, mai multe avioane ale Aeroclubului Român au survolat zona şi au răspândit deasupra mulţimii fluturaşi în culorile roşu, galben şi albastru. Festivitatea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare în acordurile melodiei „Treceţi batalioane române Carpaţii” şi în aplauzele celor peste 250 de persoane prezente la eveniment. (EM)

Sursa AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.