La pian: Daria Tudor!

daria-tudor-ioanaTânăra pianistă Daria Tudor, care la cei 16 ani are o impresionantă carieră artistică, va evolua în cadrul celei de-a XXIV-a ediţii a Festivalului Muzical Internaţional „Constantin Silvestri” alături de Filarmonica de Stat din Târgu Mureş, sub bagheta renumitului dirijor Fahradtin Kerimov din Azerbaidjan.

Directorul Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş, Vasile Cazan, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că pe 16 octombrie, în cadrul celui de-al treilea concert extraordinar, la pupitrul orchestrei simfonice se va afla renumitul dirijor Fahradtin Kerimov, care este şi dirijorul Orchestrei Naţionale din Baku.

„Sub bagheta lui Fahradtin Kerimov din Azerbaidjan a cărui şcoală, experienţă şi mai ales talent au fost foarte bine apreciate la Târgu Mureş cu prilejul evoluţiilor anterioare, va evolua pentru prima dată pe scena Filarmonicii noastre o tânără speranţă a pianisticii româneşti: Daria Tudor, care la doar şaisprezece ani are o impresionantă carte de vizită. Va fi un program bogat şi variat cu ‘Trei piese pentru coarde’ de Constantin Silvestri, ‘Concertul pentru pian şi orchestră în la minor’ de Grieg şi Simfonia ‘Manfred’ de Ceaikovski, sonoritatea de final a orchestrei fiind amplificată de orga din sala mare a Palatului, având-o la pupitrul de comandă pe apreciata organistă Molnár Tünde”, a arătat Cazan.

A XXIV-a ediţie a Festivalului Muzical Internaţional „Constantin Silvestri” se va desfăşura la Filarmonica de Stat din Târgu Mureş în intervalul 9-30 octombrie. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.