Lansare de carte în costume populare, la Iernut

Vineri, 18 august Casa de Cultură, ora 18:00, Biblioteca Orășenească Iernut organizează Lansare de carte, un eveniment cultural de excepție, la care participații vor purta costume populare.

Zăpezi de soare

Autoarea Daniela Mărginean își va lansa volumul „Zăpezi de soare”. Daniela Mărginean (n. 3 iulie 1974) este absolventă a Facultății de Psihologie şi Științe ale Educației din cadrul Universității Babeş-Bolay, Cluj-Napoca (2007), în prezent profesor pentru învățământ preșcolar.

 

Doar iubirea

Simona Stoica va lansa volumul  „Doar iubirea”. Simona Stoica s-a născut în noiembrie 1991. După ce studiile de economie începute s-au dovedit împotriva unei direcții creative, decide să urmeze cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. A făcut 3 ani de voluntariat pe Comunicare și Alumni Development la Alumna AIESEC București . Pregătește un proiect editorial online.

 

Cele trei meserii

Cornel Mărginean își va lansa volumul „Cele trei meserii”. Cornel Mărginean s-a născut la Iernut, judeţul Mureş, în anul 1957. A urmat cursurile liceale de profil electrotehnic la Târgu-Mureş.

Este preocupat de literatură şi de filosofia ştiinţei încă din anii studiilor universitare tehnice în energetică, de la Bucureşti, 1978-1983, fiind membru activ al cenaclurilor literare „Solaris”, „Ing” şi „Vouă”. A frecventat sporadic „Cenaclul de luni” şi cenaclurile „Fantastic 2001” şi „Modul 13”. A publicat poezie şi proză în revistele „Viaţa studenţească’’ şi „Ing”, de asemenea în publicaţii profilate pe literatura de anticipaţie. În această perioadă a scris poeziile cuprinse în volumul Am fost acel student.

În anul 1996 este cofondator al Clubului literar şi de idei „Dialog XXI” din Iernut. Clubul a fost activ literar între anii 1996 şi 2000, având şi două realizări civice: „Ziua Oraşului Iernut” şi „Monumentul oraşului Iernut”. Între anii 2000-2010 reprezintă Clubul Dialog XXI şi organizează, alături de membrii clubului, serile culturale ale sărbătorii oraşului.

În anul 1997, a realizat şi publicat o lucrare despre istoria veche şi toponimia localităţii sale natale: Iernut. Istoria veche şi toponimia.

În mod constant, din 2002, postează eseuri, proză şi poezie pe site-ul http://www.poezie.ro.

Între anii 2008 şi 2010, a publicat articole de epistemologie în revista „Noema” a Academiei Române.

În anul 2009 este coautor al culegerii de epigrame Cornel Călugăru în Dialog XXI – Casa de Editură Mureş, dedicată amintirii regretatului scriitor, şi se îngrijeşte, alături de Maria Dorina Paşca şi Victor Țițiu, de editarea şi apariţia cărţii.

Debutează literar prin publicarea culegerii Eseuri despre înţeles – Editura Casa Cărţii de Ştiinţă, Cluj-Napoca, 2011, în care cuprinde trei cărţi: Lumile din Om, Litere şi Călător prin caiete. Cartea a fost recenzată în revista „Noema” a Academiei Române în anul 2012.

Legat de preocupările sale profesionale, publică în revista Conferinţei Naţionale de Echipamente pentru Energetică din anul 2011, un articol ştiinţific referitor la încercările la presiunea hidrostatică.

În anul 2013 îi apar trei articole în revista „Bibliotheca septentrionalis”, a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” Baia Mare şi publică mai multe poezii şi un text de proză în Antologia de poezie şi proză a Cenaclului literar „Lira 21”, o selecție de Cristina Ştefan, editura Art Book Bacău.

De asememenea, în anul 2013 încheie un proiect întins pe mai multe decenii, publicând cartea de anticipaţie ştiinţifică şi filosofică: Originile energiei. Trei întrebări despre energie, Editura Casa Cărţii de Ştiinţă, Cluj-Napoca.

În prezent, proiectele sale se leagă de studii asupra istoriei şi originilor gândirii şi limbajului.

 

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.