Lapte, fără corn…

????Programul guvernamental „Laptele şi cornul” se derulează, în continuare, cu probleme în Harghita, în patru localităţi din judeţ copiii primind doar produsele lactate.

Licitație contestată

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat că în localităţile Voşlobeni, Cârţa, Mădăraş şi Ciucsângerogiu copiii primesc doar produse lactate, întrucât au fost contestate firmele câştigătoare ale licitaţiei pentru produsele de panificaţie.
În judeţul Harghita derularea programului guvernamental a demarat foarte târziu, în luna noiembrie, la două luni de la începerea şcolii, iniţial copiii primind doar produsele lactate şi ulterior fiind distribuite şi cele de panificaţie. În cazul celor patru localităţi, însă, se aşteaptă decizia Comisiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor.
Conducerea Consiliului Judeţean Harghita a explicat, în mai multe rânduri, că întârzierea în derularea programului a fost cauzată de faptul că au fost organizate proceduri de achiziţie publică în toate cele 67 de localităţi din judeţ, pentru a încuraja producătorii locali să participe la licitaţie, astfel încât copiii să primească produse de calitate. Iniţial, s-au dat asigurări că şcolarii şi preşcolarii vor primi produsele la jumătatea lunii octombrie, dar acest termen nu a fost respectat.

Produse locale

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, spune că are o satisfacţie pentru că majoritatea produselor sunt distribuite de firme locale, unde lucrează părinţii şi bunicii elevilor.
„Nu am reuşit să avem acelaşi rezultat (n.r. la produsele de panificaţie) pe care l-am realizat la lapte, unde, în afară de două localităţi, este adus de firme locale. Laptele este de bună calitate, e muls de părinţii şi bunicii copiilor care îl consumă şi acest lucru ne bucură. La panificaţie au venit şi societăţi din alte judeţe şi concurenţa a fost foarte dură, avem contestaţii şi preţul a fost foarte tare scăzut, asta vom vedea şi la calitate că nu va fi atât de bună. (…) Avem, totuşi, şi o satisfacţie pentru că majoritatea localităţilor sunt deservite de societăţi locale şi sper ca produsele să aibă calitate bună, chiar dacă preţul este mai scăzut, pentru că cei care lucrează în aceste brutării ştiu că pregătesc pentru copiii, nepoţii lor”, a declarat Borboly Csaba.
În Harghita sunt îndreptăţiţi să primească produse în cadrul programului Laptele şi cornul aproximativ 37.500 de copii, dintre care aproape 7.300 sunt preşcolari.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.