Lecţii descărcate pe banii şcolilor

lcdŞtefan Someşan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, a declarat luni că, în următoarele 30 de zile, manualele pentru clasele a I-a şi a II-a vor ajunge în şcolile din judeţ şi că până atunci învăţătorii vor putea descărca primele lecţii de pe site-ul Ministerului Educaţiei, pe cheltuiala şcolilor.
‘Ministrul Educaţiei Naţionale a dat asigurări că în 30 de zile vor ajunge în teritoriu manualele pentru clasele a I-a şi a II-a, care nu sunt asigurate. Între timp, învăţătorii vor putea descărca primele lecţii de pe site-ul ministerului, pe cheltuiala şcolilor’, a arătat Someşan.
În prima zi de şcoală, atât învăţătorii, cât şi părinţii s-au arătat dezamăgiţi că manualele digitale promise de Ministerul Educaţiei nu au ajuns încă pe băncile elevilor, iar pentru a putea ţine orele, dascălii susţin că vor apela la manualele din anii trecuţi.
Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, copreşedinte al Alianţei Creştin-Liberale PNL-PDL Mureş, a declarat luni, după deschiderea noului an şcolar, că dacă guvernanţii nu au asigurat în totalitate manualele pentru elevi, puteau măcar să dea luni o zi liberă şcolarilor.
‘Dacă tot au pornit fără să dea abecedare, puteau să dea şi o zi liberă’, a arătat Florea, motivând că întotdeauna, în 15 septembrie, în oraş, nu se mai poate circula.
Luni, în judeţul Mureş, au început şcoala circa 86.000 de elevi.

AGERPRES

print