Lecţii descărcate pe banii şcolilor

lcdŞtefan Someşan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, a declarat luni că, în următoarele 30 de zile, manualele pentru clasele a I-a şi a II-a vor ajunge în şcolile din judeţ şi că până atunci învăţătorii vor putea descărca primele lecţii de pe site-ul Ministerului Educaţiei, pe cheltuiala şcolilor.
‘Ministrul Educaţiei Naţionale a dat asigurări că în 30 de zile vor ajunge în teritoriu manualele pentru clasele a I-a şi a II-a, care nu sunt asigurate. Între timp, învăţătorii vor putea descărca primele lecţii de pe site-ul ministerului, pe cheltuiala şcolilor’, a arătat Someşan.
În prima zi de şcoală, atât învăţătorii, cât şi părinţii s-au arătat dezamăgiţi că manualele digitale promise de Ministerul Educaţiei nu au ajuns încă pe băncile elevilor, iar pentru a putea ţine orele, dascălii susţin că vor apela la manualele din anii trecuţi.
Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, copreşedinte al Alianţei Creştin-Liberale PNL-PDL Mureş, a declarat luni, după deschiderea noului an şcolar, că dacă guvernanţii nu au asigurat în totalitate manualele pentru elevi, puteau măcar să dea luni o zi liberă şcolarilor.
‘Dacă tot au pornit fără să dea abecedare, puteau să dea şi o zi liberă’, a arătat Florea, motivând că întotdeauna, în 15 septembrie, în oraş, nu se mai poate circula.
Luni, în judeţul Mureş, au început şcoala circa 86.000 de elevi.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.