Legea salarizării a primit raport de admitere, după 3 zile de dezbateri

Comisia de munca a Senatului a adoptat joi seara un raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege a salarizării, după trei zile și mai bine de 25 de ore de dezbatere, transmite News.ro.

Raportul de admitere a fost adoptat cu 6 voturi „pentru” (PSD și UDMR), 1 vot „împotrivă” (USR) și 4 abțineri (PNL și PMP). Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, prezentă pe tot parcursul dezbaterilor legii salarizării din comisia de munca a Senatului, le-a mulțumit tuturor, inclusiv opoziției.

„Mulțumesc pentru eforturi, inclusiv opoziției pentru ca au avut câteva amendamente foarte bune de natură să corecteze legea astfel încât să iasă o lege cât mai corectă, cât mai bună din Parlament”, a spus Olguța Vasilescu la finalul dezbaterilor din comisia de munca.

Raportul comisiei urmează sa fie trimis plenului Senatului pentru dezbatere și vot final, președintele comisiei de muncă, Ion Rotaru (PSD) spunând că acest lucru se va întâmpla cel mai probabil luni.

Comisia a adoptat o serie de amendamente la proiect, printre care majorări salariale pentru angajații Gărzilor de mediu, ai Consiliului Legislativ, ai ANI și ai ANAF, precum și pentru primari și viceprimari, dar și în domeniul Educației.

Senatul este prima cameră sesizată pe legea salarizării, urmând ca forul decizional să fie Camera Deputaților, actul normativ urmând să intre în vigoare de la 1 iulie 2017.

Hotnews.ro

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.