Leneșii electorali

34,23 % dintre reghinenii cu drept de vot şi-au exprimat duminică opţiunea cu privire la demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Din cele 31.727 de persoane înscrise pe listele electorale, 10.868 au ales să se prezinte la urne, egalând astfel procentul realizat de județul Mureș în ceea ce privește participarea la vot. Se pare că reghinenii au considerat alegerile locale din 10 iunie ca fiind mult mai importante decât Referendumul. La scrutinul organizat pentru desemnarea primarului și a membrilor Consiliului Local Municipal procentul de participare la vot a fost de 59%, fiind vorba de 18.897 de oameni care și-au exprimat atunci preferințele.

Este de menționat și faptul că numărul reghinenilor care au participat la referendum îl depășește pe cel care a dus la alegerea doamnei Maria Precup în funcția de primar. 8.526 de cetățeni și-au pus ștampilele de vot în luna iunie pe numele candidatului USL determinând alegerea unei femei la conducerea orașului pentru prima dată în ultimii 20 de ani.
Deși procentul de participare la referendum nu este mare în ceea ce privește Reghinul, această cifră (10.868) a determinat-o pe Maria Precup să mulțumească tuturor celor care au ieșit la vot și să declare că este mândră de ei.

Atitudinea UDMR, dezagreată

Atât primarul ales al reghinenilor, Maria Precup, cât și viceprimarul Daniel Gliga, s-au arătat nemulțumiți de atitudinea UDMR, care și-ar fi îndemnat susținătorii să nu participe la vot, dar au spus că, în ciuda acestui îndemn, cifrele de la Reghin indică clar faptul că și o parte dintre reghinenii de etnie maghiară s-au prezentat duminică la urne. Cât despre procentul redus de participare la vot din județele învecinate, primarul Maria Precup a spus că e regretabil și că „ardelenii sunt cunoscuți ca fiind oameni cumpătați și mai lenți, dar de data aceasta s-au dovedit a fi mai leneși”.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.