Let’s do it, România! – ediția nr. 3

Sâmbătă, 12 mai, proiectul „Let’s do it, România!” ajunge la a treia implementare. Asta înseamnă că sâmbătă va fi Ziua de Curățenie Națională, când câteva mii de mureșeni sunt așteptați să iasă la curățenie, fie înscriși prealabil pe site-ul www.letsdoitromania.ro, fie venind la punctul de înregistrare aflat în parcarea Promenada Mall. Pe lângă Promenada Mall, care pune la dispoziție spațiul și logistica pentru punctul de înregistrare, unul din susținătorii cei mai apropiați proiectului este dealerul Toyota de la Tîrgu-Mureș, Eurocar Trading, care și anul acesta a oferit logistica necesară procesului de cartare. Acesta presupune identificarea mormanelor de deșeuri, acțiune desfășurată în ultimele săptămâni de dinainte Zilei de Curățenie Națională. Zeci de astfel de mormane au fost deja identificate, cele mai dese fiind în preajma drumurilor intens circulate, pe cursurile apelor, malurile lacurilor sau lizierele pădurilor.

Procedura de lucru…

… este relativ simplă. Voluntarii au posibilitatea de a se înscrie pe site-ul proiectului www.letsdoitromania.ro la secțiunea „Înscrie-te la curățenia de pe 12 mai!”, fie vin direct la punctele de înregistrare. De la punctele de înregistrare, dacă nu au sacii necesari ecologizării, organizatorii le pun la dispoziție aceste materiale după care sunt ghidați spre mormanele de deșeuri deja cartate. Pe lângă voluntarii care au aflat de proiect și doresc să se implice, o altă componentă importantă vine din partea autorităților cu care organizatorii au semnat parteneriate. Cel mai important este cel semnat cu Ministerul Mediului, care prin instituțiile subordonate (Administrația Bazinală de Apă Mureș, Direcția Silvică, Garda de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului) mobilizează de asemenea un număr însemnat de voluntari, la fel cum au făcut de altfel și la primele două ediții. Sacii care sunt astfel colectați urmează apoi să fie ridicați de operatorii de salubritate chiar în acea zi sau în zilele care urmează.

Pe lângă această logistică, voluntarii au de asemenea un alt ajutor în furnizarea de informații pentru orice întrebare sau situație specială ivită. Astfel, echipa ,,Let`s Do It, România!” pune la dispoziție tuturor celor interesați de proiect un call center special creat, disponibil la numărul de telefon 0318.21.21.21. În perioada 7 – 19 mai, voluntarii “Let`s Do It, Romania!” vor răspunde tuturor întrebărilor despre curățenia națională.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.