Liderii liberali și-au primit voturile

941663_10200968043024691_1823838603_nÎn luna aprilie, în toate municipiile din județ au fost în focul alegerilor funcțiilor în cadrul Partidului Național Liberal. Astfel, sâmbătă 27 aprilie, de la ora 10:30 au fost programate în Sala mare a Ansamblului Artistic Mureșul lucrările Adunării Generale de Alegeri a PNL Tîrgu-Mureș. Cu această ocazie a fost ales și noul președinte PNL Tîrgu-Mureș, actualul președinte Ionela Ciotlăuș, singurul candidat înscris în cursa pentru acest post. Ionela Ciotlăuş care a mai ocupat această funcţie, a fost susţinută de Ciprian Dobre, preşedintele PNL Mureş care anunţat că aceasta va fi viitorul candidat PNL la Primăria Tîrgu-Mureş, pentru alegerile locale din 2016. De asemenea, Molnar Ervin, Mara Togãnel, Lukacs Lorand și Sebastian Pui vor ocupa funcţiile de vicepreşedinţi ai PNL Tîrgu-Mureş.

În urmă cu două săptămâni, la un select restaurant din Luduş, s-a desfășurat adunarea generală de alegeri a organizaţiei locale a Partidului Naţional Liberal. Pe ordinea de zi a fost înscris Raportul de activitate al preşedintelui organizaţiei locale, de la alegerile precedente din aprilie 2009 şi până în prezent, discuţii şi alegerea noului organ de conducere. După constituirea comisiei de validare formată din Ana Bordan, Daniel Şofron şi Vasile Tripon, alegerea preşedintelui s-a făcut prin vot deschis şi Cristian Moldovan, singurul candidat, a fost reales în unanimitate.

Celelalte funcţii din Biroul politic local au fost alese prin vot secret pe liste. Pentru următorii patru ani au fost aleşi în funcţia de vicepreşedinte Liviu Botezan, Gelu Puia, Ovidiu Pop, Molnar Eugen şi Adrian Deteşan. În Birou au fost aleşi Ovidiu Spătar, Radu Iftenie, Aurica Mărginean, Sebastian Sabo, Cornel Luca, Marius Olariu, Dorina Dobrău, Alexandrina Olar, Vlad Covaci. Ca membri supleanţi au fost aleşi Ovidiu Gherasim, Claudia Botezan, Lucian Oniţ, Luminiţa Boca şi Adrian Banea.

Miercuri, 26 aprilie, au avut loc alegeri și în cadrul filialei locale a Partidului Naţional Liberal Târnăveni. Cu acest prilej a fost desemnat prin vot preşedintele filialei locale, au fost aleşi trei vicepreşedinţi şi s-a stabilit componenţa biroului politic. Primarul Sorin Megheşan a fost reconfirmat în funcţia de lider al PNL Târnăveni. Vicepreşedinţi au fost aleşi Alin Cimpoca, Ovidiu Modorcea şi Florin Cosma, toţi consilieri locali.

În 20 aprilie, deputatul Cristian Chirtes a fost reales președinte al organizației PNL Reghin. După ce în 2012 a fost ales, candidat sub sigla USL, un loc în Parlamentul României, Cristian Chirteș își reconfirmă locul de lider al liberalilor reghineni. La alegerile ce au avut loc vineri 19 aprilie, la restaurantul Casablanca din Reghin au participat aproape 100 de mebri PNL Reghin și 30 de invitați.
Odată cu alegerea președintelui s-au ales și cei cinci vicepreședinți ai partidului. Aceste funcții au fost ocupate de consilierii locali Bândilă Claudiu, Branea Lucian, Daniel Gliga, Todoran Aurelian și fostul consilier Sorin Pui.

Și PNL Sighișoara și-a ales conducerea. Astfel, viceprimarul municipiului Sighişoara, Dan Eugen Bândea, a fost reconfirmat luni, 8 aprilie, în funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL) Sighişoara.

De asemenea, peste aproximativ două săptămâni vor avea loc alegerile în cadrul organizației județene a PNL Mureș. Evenimentul va avea loc vineri, 10 mai 2013, începând cu ora 16,00 la Sala Mare a Palatului Culturii din Tîrgu-Mureș. Conferința Județeană a PNL Mureș din data de 10 mai va alege președintele, membrii Biroului Politic Teritorial, precum și alte structuri ale Filialei Mureș.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.