Liga Tinerilor Creștini din Tîrgu Mureș organizează tabăra „Civilizația Românească”

În perioada 19-30 iulie, Liga Tineretului Creștin ortodox organizează la Oașa Tabăra Națională cu tema „Civilizația Românească”, susținută de părintele Teofil Pârâian.

Prezentarea evenimentului a fost făcută de organizatori astfel: „Eu simt că avem foarte multe răspunsuri și tot mai puține întrebări. Tu, de pildă, cine ești? Dar ca parte din ceea ce numești „noi”, cine ești?

Te-aș invita să-ți pui mai multe întrebări și să cauți. Dar pentru asta trebuie să te supui unor încercări. Te avertizez din start că nu-i chiar așa ușor! Bine, dar nici foarte greu. Și, în plus, e frumos tare! Nu e basm sau poveste, dar vei avea niște probe de trecut și-ți vei testa limitele. Ai zice că nu e nimic mai împlinitor decât să fii înconjurat de liniște, lumină, frumos, credință și iubirea celor din jur. Așa zic și eu, dar fii cu luare aminte, căci toate acestea te descoperă de tot ceea ce nu ești și nu-ți aparține cu adevărat și vei rămâne doar tu. Acum o să te vezi, numai să nu pierzi clipa!

Bine, bine, poate ești un „tu” mai pragmatic și vei spune „n-am înțeles nimic, vorbește mai clar”. Ai dreptate. Te invităm în tabără la Mănăstirea Oașa, în perioada 18 – 30 iulie. Sus, la munte, aer curat, slujbe cu cântări înălțătoare (tu, cel pragmatic, să nu crezi că-i vorba de vreo exprimare poetico-filozofică, dar chiar n-au cum să nu te miște înspre mai sus), bucurie, ascultări – adică treabă la bucătărie, grădină, fân, lemne sau ce mai este nevoie să facem împreună, conferințe. Da, nu ți-am spus, și conferințele sunt despre tine. Despre tine ca parte din „noi”, despre civilizația noastră românească. Vom cugeta mai mult la ceea ce ne definește din punct de vedere cultural, la oamenii cărora le datorăm ceea ce suntem astăzi ca popor – istoria, graiul, credința noastră, la acești oameni care sunt și ei și vor rămâne parte din noi.

Dacă te întrebi cine sunt eu, sunt una din sutele de persoane din toată țara care se bucură că vor fi la Oașa și care te așteaptă și pe tine cu drag. Haide, vii?”.

Masa și cazarea sunt asigurate de organizatori.

Mai multe detalii se pot obține la nr. de telefon: 0754.755.449.

Cristina Vancea 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Multora din cei ( cele ) care lucreaza la ghiseele institutiilor statului le lipsesc cei 7 ani de acasa si, dau dovada de lipsa de profesionalism ( ex. casa de pensii ….). Aici nu sunt incluse persoanele care isi merita din plin functiile pe care le detin, dar ar trebui ca acestea sa ia atitudine face de cele incompetente!! Vrem civilizatie si respect pentru cei care va platesc salariile !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.