Lipsă de medici specialiști la nivelul județului

Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mureş, Rodica Biro, a declarat miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural, că la nivelul judeţului există un deficit însemnat de medici specialişti, în special în terapie intensivă şi în radiologie.

‘Au rezultat specialităţi deficitare, în Târgu Mureş, în primul rând la imagistică, medicină nucleară, de fapt lipsesc medici radiologi. La Târnăveni, nu sunt medici la medicina de urgenţă, epidemiologie, radiologie, imagistică medicală, anatomie patologică. La Sighişoara, lipsesc medici de medicină de laborator, urgenţe neonatologie, la Luduş – radiologie şi imagistică, anestezie, terapie intensivă, medicină de urgenţă, paleaţie, iar la Sângeorgiu de Pădure – chirurgie generală. Deci, specialitatea de ATI (terapie intensivă) este deficitară la nivelul întregului judeţ’, a arătat şefa CJAS Mureş.

Aceasta a spus că deficitul de medici specialişti din judeţul Mureş este resimţit cu atât mai tare la Târgu Mureş, unde sunt aduşi pacienţi din toată ţara.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.