Liste electorale neconforme

În municipiul Târnăveni la urne s-au prezentat un număr de 9.512 alegători, adică un procent de aproape 43% din populaţia cu drept de vot a oraşului. Comparativ cu rezultatele de la alegerile locale din luna iunie, participarea la vot a fost mai redusă. În 10 iunie la urne s-au prezentat 10.830 alegători, adică un procent de 47,44 %.

Dintre participanţii la referendum 8.568 au votat pentru demiterea preşedintelui, iar 854 împotriva demiterii preşedintelui Traian Băsescu, diferenţa de voturi reprezentând buletinele anulate. Astfel și participarea la vot de la Târnăveni a invalidat referendumul deoarece s-au prezentat la urne doar 42,28 % din populaţia cu drept de vot, din totalul de 22.496 de alegători de pe listele electorale.

Ciudățenia

Listele electorale nu au fost însă tocmai conforme cu realitatea, deoarece populaţia oraşului s-a redus la 20.685 de locuitori conform datelor ultimului recensământ, iar listele electorale nu au fost actualizate, pe vechile liste populaţia fiind mai mare cu aproape 2.000 de persoane.

Mircea Barbu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.