Lotul național de gimnastică aerobică vine la Daneș

festivalul copiilor danesLotul naţional de gimnastică aerobică va susţine o serie de demonstraţii de gimnastică, la finele acestei săptămâni, la prima ediţie a Festivalului Copiilor care va avea loc la Daneş, în apropiere de Sighişoara.

Pe lângă demonstraţiile de gimnastică, participanţii la Festivalul Copiilor de la Daneş vor putea urmări spectacole de lupte medievale, demonstraţii de paraşutism, de aeromodelism şi de arte marţiale susţinute de jandarmi.

Pe parcursul celor două zile, sâmbătă şi duminică, copiii vor putea participa la concursul de gătit ‘Masterchef-ul copiilor’, la întrecerea ‘Copiii au talent’, vor putea face parte dintr-un atelier de simulat săpături arheologice şi vor putea intra în ‘Ţarcul de joacă cu animale domestice’.

Organizatorii festivalului vor oferi posibilitatea copiilor de a se înscrie la carting, tir sportiv, paint-ball, concursuri de tras funia şi de alergat cu sacul sau plimbări pe picioroange, iar celor care au înclinaţii spre arte sau meşteşuguri li se pregăteşte expoziţia cu desene pe nisip, face painting, ateliere de produse handmade sau tabere de pictură şi creaţie artistică.

Nu va lipsi din program ‘Târgul judeţean de jucării’, un târg în care vânzătorii şi cumpărătorii vor fi direct copiii, care îşi vor putea vinde jucăriile de care s-au plictisit, să facă schimburi cu alţi copii sau să-şi cumpere altele noi sau jocurile distractive, precum baba oarba, ţară-ţară vrem ostaşi sau raţele şi vânătorii, carnavalul costumat al copiilor şi plimbările cu trăsuri trase de cai sau ponei.

La festival vor concerta Antonia, Lore şi Alina, LaLa BAND, Adrian Ivaniţchi, trupe şi solişti locali şi numeroase ansambluri şcolare.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Vatra Saşilor şi de biroul parlamentar al senatorului Akos Daniel Mora, în parteneriat cu municipiile Sighişoara şi Târnăveni, cu oraşul Luduş şi comunele Daneş, Saschiz, Apold, Zagăr, Vânători, Băgaciu, Aţintiş, Nadeş, Viişoara şi Albeşti.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.