LOVE IS… face parte din selecția RELIEF 2017

Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Național Târgu-Mureș are bucuria de a vă anunța că spectacolul LOVE IS… al trupei Guga Junior face parte din selecția Laboratorului de Teatru Tânăr – RELIEF 2017.
Pentru ediția din acest an, în concurs s-au înscris peste 20 de trupe de liceeni din toată țara, din care au fost selectate doar 6: AD-HOC (Pitești), AICI (Constanța), Amprente (Brașov), AS (București), Drama Club (Botoșani) și Guga Junior.
Dedicat liceenilor, RELIEF este primul proiect din România gândit să prezinte publicului bucureștean atât produsele unui portofoliu pregătit în prealabil, cât și rezultatele creative ale unui laborator intensiv de patru zile. RELIEF creează un context dedicat experimentului sub presiune, un context care își propune să dezinhibe și să elibereze spiritul creator, toate acestea sub îndrumarea unor profesioniști. RELIEF este un eveniment organizat de către Teatrul EXCELSIOR, în parteneriat cu Asociația TETA (Ideo Ideis). Formatul laboratorului cuprinde trei secțiuni: Secvențe, Spectacole de Teatru Tânăr și Ateliere.
Secvențe este secțiunea necompetitivă a RELIEF, în cadrul căreia adolescenții lucrează timp de patru zile pe o scenă dintr-o piesă a unui autor clasic, sub îndrumarea unora dintre cei mai prolifici tineri regizori din România: Ioana Petre, Alex Bogdan, Horia Suru, Sânziana Stoican, Vlad Cristache, Catinca Drăgănescu și a colaboratorilor muzicali: Raul Kusak, Răzvan Krem Alexe, Petre Ancuța, Sânziana Tarța, Lucian Maxim și Silvana Negruțiu. Rezultatele laboratorului vor fi prezentate pe scena Teatrului EXCELSIOR în ultima zi de RELIEF, duminică, 21 mai, de la ora 20:00, cu intrare liberă.
Spectacole de teatru tânăr reprezintă secțiunea competitivă a RELIEF. În primele trei zile de festival, trupele sunt invitate să își prezinte spectacolele de teatru pregătite în prealabil, în fața unui juriu compus din personalități marcante ale scenei românești. Totodată, fiecare trupă va beneficia de o sesiune de feedback cu membrii juriului, menită să deschidă un dialog pornind de la reprezentația văzută de aceștia.
Începând din acest an, programul laboratorului include și secțiunea Ateliere Relief, care își propune să fie complementară secțiunii Secvențe. Pe parcursul a două ateliere, participanții vor lucra cu un actor și un regizor de renume pe o tematică derivată din opera autorului afiliat ediției curente. Trupa Guga Junior va lucra cu regizoarea Catinca Drăgănescu și actrița Silvana Negruțiu. În ediția din acest an, adolescenții vor adapta scene din textele lui Carlo Goldoni.
Reprezentația din cadrul RELIEF 2017 a spectacolului LOVE IS… de Andreea Radu (în colaborare cu Loredana Boza și Ligia Ungur), în regia și scenografia Roxanei Marian, soundesign-ul și proiecțiile video lui Cătălin Roșață va avea loc joi, 18 mai 2017, de la ora 21.30, la Teatrul EXCELSIOR.
Spectatorii din Târgu-Mureș care nu au reușit încă să vadă LOVES IS…, o pot face vineri, 12 mai 2017, de la ora 19.00, la Sala Parking a Teatrului Național.
ATENȚIE – ESTE ULTIMA REPREZENTAȚIE A SPECTACOLULUI!!!

Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate de la cele două casierii ale teatrului Național Târgu-Mureș (cea de la sediu și cea de la Palatul Culturii) precum și online pe www.biletmaster.ro

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.