Luaţi poziţie clară faţă de urşi!

imagesPrimarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, s-a declarat nemulţumit de atitudinea angajaţilor instituţiilor Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, care de două luni ignoră avertismentele lansate de municipalitate şi de alte localităţi din jur, cu privire la invadarea unor spaţii de agrement de către urşi, care ar putea provoca probleme.

Ministerul Mediului este cel mai centralizat minister şi toate lucrurile le decid ca de la Înalta Poartă. Avem o problemă cu ocuparea habitatului oamenilor de către animalele sălbatice, urşii în mod direct. Sigur că nu am aşteptat să producă vreun necaz şi am luat decizii până acum şi când am început să fac demersuri oficiale şi legale să vedeţi cum de fapt ministerul respectiv aţâţă animalele împotriva oamenilor. Pentru toate tragediile care se întâmplă cu animale sălbatice în habitatul omului ar trebui responsabilizaţi cei din Ministerul Mediului. Au atâtea structuri create care nu fac nimic, decât lasă animalele sălbatice în bătaia puştii politicienilor cât mai aproape de casă – dacă ar putea să le împuşte de pe fereastră. Pentru că eu nu pot să pricep altfel de ce lucrurile sunt lăsate în halul acesta. Am discutat şi în zona periurbană, lucrurile sunt absolut clare”, a arătat Florea.

Edilul a spus că s-au luat măsuri locale de verificare a zonelor de agrement, care sunt frecventate de cetăţeni, cum ar fi pădurea de pe Calea Sighişoarei şi pădurea de la Platoul Corneşti, că au fost organizate goane cu vânătorii, dar că urşii s-au întors de fiecare dată.

”Am hâşâit o ursoaică cu doi pui şi încă vreo doi urşi şi i-am dus până la Ivăneşti. Am organizat goane cu cei de la fondul de vânătoare (…) Legea spune să extragi ursul (prin tranchilizare n.r.) Niciun urs nu o să-ţi permită să te apropii la 50 de metri să îi dai cu tranchilizant în coadă sau sub coadă. Deci e o imbecilitate. Acestor urşi milogi sau oportunişti nu o să le poţi schimba comportamentul niciodată, degeaba îl duci în Munţii Gurghiului, că poimâine vin la lăptăria din Gurghiu. Faţă de aceşti urşi trebuie luată o poziţie clară. Este creată o problemă pentru nişte impotenţi, organizaţi în mod constant şi foarte tenace în a-şi sluji interesele lor, e vorba de Ministerul Mediului şi tot ce are în subordine. Aş fi preferat să rezolve problema, sunt două luni de atunci (…) Ursul în arealul omului trebuie împuşcat, pentru că acela niciodată nu va mai fi animal sălbatic, dacă s-a învăţat în habitatul omului. O să spuneţi că m-am plictisit în administraţie, nu, dar nu pot să spun târgumureşenilor că Platoul Corneşti este nesigur din cauza unor impotenţi care ţin de minister, de agenţii. De aceea nu au făcut descentralizarea, de aceea nu vor trecerea unor anumite lucruri la autoritatea locală”, a afirmat Dorin Florea.

Primarul Dorin Florea a mai arătat că a cerut instituţiilor de mediu să se implice, că de două luni nu i-a răspuns nimeni şi consideră că funcţionarii ministeriali ar lua măsuri doar dacă ar fi copiii lor în joc „dar copiii lor nu umblă pe platou, ei umblă la Monte Carlo şi prin alte zone, prin Herăstrău, unde nu sunt urşi, de aia legile ies cum ies în România”. Acesta a mai spus că în toate localităţile din jurul Târgu Mureşului sunt probleme cu urşii, că ar fi nouă urşi care produc pagube materiale şi că instituţiile de mediu nu fac altceva decât să minimalizeze problemele grave. (EM)

 Sursa Agerpres

Sursa foto descopera.ro

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.