Lucian Feier: „Târgul Băilor” a fost o reușită”

În perioada 5-6 august, Consiliul Local și Primăria Comunei Ideciu de Jos au organizat tradiționalul Târg al Băilor.

Sâmbătă…

… începând cu ora 15.00, participanții au putut vizita o expoziție de obiecte tradiționale ale meșteșugarilor populari din diferite zone ale județului, care prin intermediul lucrărilor lor susțin păstrarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale și educarea publicului tânăr, în spiritul respectului pentru tradiție și bun-gust autentic. Expoziția a inclus și obiecte de artizanat, picturi pe icoană, costume populare.

De la ora 20.00 au urcat pe scenă tinere talente de muzică populară, urmate de muzică ușoară. I-am putut asculta pe Sergiu Vasile Bugnar, Adi Munteanu, Andreea Cengher, Bianca Fărcaș, Maria Grama, Cristina Boțog, Monica Belean și Florin Vos.

Duminică…

… a avut loc deschiderea oficială a Târgului. Pe scenă au urcat reprezentanți ai Primăriei Ideciu de Jos și ai Consiliului Județean Mureș. Programul a continuat cu Ansamblul ,,Junii Călimanilor”, din Toplița, Ansamblul „Clăcașii”, din Ideciu de Sus, rapsodul popular Mihai Moldovan, Ansamblul „Floare de nu mă uita”, condus de Mureșan Minodora și Ansamblul „Jocul din Bătrâni”. Au cântat publicului Raluca Borda, Loredana Pop, Diana Tișe, Paul Miclea, Amalia Cengher, Ionel Botoș, Doru Pop, Eugen Bloj, Diana German, Alexe Danc, Adriana Niculici, Vlăduța Lupău, Călin Crișan, Diana Cârlig și Ionuț Bledea.

Evenimentul a fost prezentat de către Sorin Tănase, ale cărui momente vesele au stârnit hohote de râs și a fost aplaudat la scenă deschisă de către cei prezenți.

Două zile pline 

Pentru cele două zile organizatorii au pus la cale un program bogat, cu muzică și dansuri populare, concursuri de tot felul, activități sportive și distractive pentru cei mici și mari.

La tarabe au sfârâit micii și fripturile, a curs berea, s-a cântat și s-a dansat până la miezul nopții.

Sărbătoarea satului s-a încheiat la ora 22,00 cu un spectaculos foc de artificii.

„Târgul Băilor” a fost o reușită. Suntem bucuroşi că vremea a ținut cu noi. Au fost două zile superbe şi le mulţumesc artiştilor, maeştrilor care ne-au încântat cu prestaţiile lor.  Am lucrat mult la organizarea acestei sărbători. Sper că toată lumea prezentă aici s-a simțit bine. A fost un moment de sărbătoare și ne-am comportat ca atare. Am încercat prin această manifestare să păstrăm și să promovăm spiritul locului, să încurajăm valorile culturale și potențialul turistic. Sunt convins că prin asemenea manifestări Ideciul de Jos devine mai cunoscut, lucru care nu poate decât să ne bucure”, a declarat primarul Lucian Feier.

Imola Grama

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.