Ludușul are o nouă strategie de dezvoltare

sofronEchipa de conducere a administraţiei publice locale, care a fost instalată la alegerile din vara anului trecut, a decis că este nevoie de realizarea unei noi strategii de dezvoltare care să cuprindă într-un tot unitar aspectele referitoare la viitorul comunităţii. Asta, după ce se îmbină armonios dezvoltarea economică şi socială cu protecţia mediului înconjurător, precum şi punerea în valoare a resurselor naturale.

Daniel Şofron, director ADP şi APL spune că „Strategia de dezvoltare locală a oraşului constituie cadrul în care se va realiza dezvoltarea integrată şi armonioasă a oraşului, iar calitatea vieţii locuitorilor se va ameliora în următorii 10-15 ani”. Acest program, această strategie arată necesităţile pe termen scurt şi lung şi integrează eforturile de dezvoltare ale întregii comunităţi.

Desigur, succesul este asigurat doar dacă toţi cetăţenii, toate sectoarele publice şi private participă în mod activ la realizarea tuturor obiectivelor planificate.

Daniel Şofron spune că de curând s-a încheiat contractul de întocmire a noului Plan de Urbanism General al oraşului şi este aproape de finalizare noul Regulament local de urbanism. Acesta este un instrument obligatoriu pentru obţinerea de fonduri europene în perioada 2014-2020.

În această săptămână este aşteptat draftul intermediar de la firma din Galaţi care a comunicat Primăriei oraşului Luduş că strategia de dezvoltare a fost înregistrată la Ministerul Dezvoltării, ceea ce este foarte important pentru perioada următoare.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.