Luduşul este pregătit pentru iarnă

DSC03683Temperaturile scăzute din ultimele zile şi previziunile meteorologice pentru perioada următoare ne atenţionează, dacă mai era nevoie, că iarna are intenţii serioase pentru a livra zăpezi şi temperaturi mult sub zero grade. Dacă oraşul este pregătit pentru a face faţă asaltului alb am aflat de la administratorul public al oraşului, Sorinel Tripon aflat în funcţie pentru a doua iarnă consecutiv.

„Suntem mai pregătiţi ca oricând”…

…este afirmaţia hotărâtă a lui Sorinel Tripon care spune că a completat rezerva de sare de la Gospodăria comunală, rezervă care ar fi fost suficientă pentru două – trei săptămâni, dar încă din această toamnă s-au făcut câteva transporturi de sare cu un autocamion achiziţionat de Primărie.
„Am considerat că efectuând toate transporturile cu sare, agregate şi nisip pentru drumuri, vom amortiza cheltuiala făcută în cel mult doi ani”, spune Tripon. Maşina a fost dotată cu plug pentru zăpadă şi o „sălăriţă” cu o capacitate de 8 m.c., aşa că se pare că nu vom mai avea drumuri blocate de zăpadă. În arsenalul luptei împotriva zăpezilor se mai găsesc două buldoexcavatoare, un tractor prevăzut cu lamă şi un utilaj cu o capacitate de 4 m.c., tractat de un tractor şi care împrăştie sare pe carosabil. Rezerva de nisip şi de sare se completează conform unei programări convenite cu Salina şi în funcţie de necesităţi, cantitatea de sare poate să fie suplimentată.
Dar, ce facem în cazul căderilor masive de zăpadă? „Deszăpezirea începe cu arterele principale după care intrăm pe străduţele din cartiere. Acum ne-am dotat cu utilajele şi materialele necesare şi curăţarea zăpezii se va face cu mai multă promptitudine, după un plan întocmit de Biroul Drumuri”, spune Sorinel Tripon care este optimist. Mai rămâne doar ca şi locuitorii oraşului să fie mulţumiţi.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.