Lupta pentru salvarea vieţii unui băiat de 13 ani, diagnosticat cu leucemie

Luptă contra-cronometru pentru salvarea vieţii unui baiat de 13 ani din Târnăveni, diagnosticat cu leucemie. Copilul a început tratamentul cu citostatice însa are o grupa sanguină foarte rară care aproape că lipseşte din spitalele din ţară.

În disperare, părinţii băieţelului fac eforturi mari ca să găsească românii cu grupa sanguina AB4. Joi la policlinica din Târnăveni zeci de oameni au venit, chiar şi din judeţele învecinate să îl ajute pe Dragoş.

Dragos Petru este un talentat fotbalist într-o echipa de fotbal din Târnăveni. Însa în urmă cu mai bine de o lună a fost diagnosticat cu o boală cruntă: leucemie acută limfoblastică. Maladia a fost descoperită întâmplator.

Dragoş se află internat la Clinica de pediatrie din Târgu Mureş, unde primeşte tratament. Cea mai mare problemă este însă grupa sanguină rară pe care o are are: AB4 cu RH pozitiv. Tratamentul lui depinde de această grupă de sânge, aşa că părinţii lui Dragoş au apelat la ajutorul prietenilor. A fost o mobilizare impresionantă la Policlinica din Târnăveni, unde zeci de oameni chiar şi din alte judeţe au venit să doneze sânge pentru Dragoş.

Campania de donare continuă şi vineri. Pentru ca abia fac faţă numărului mare de donatori, va veni la Târnăveni şi centrul mobil de recoltare de sânge de la Târgu Mureş. Părinţii spun că tratamentul lui Dragoş va continua în următoarele şase luni, timp în care va fi nevoie de terapie cu trombocite, implicit de donatori de sânge.

Sursa: Stirile Pro TV

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.