„Mă lupt mai departe şi sper să nu fie prefect maghiar”

Vasile Gliga, președinte PSD Mureș.

Vasile Gliga, președinte PSD Mureș.

Preşedintele PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că se luptă în continuare pentru ca UDMR să nu obţină funcţia de prefect al judeţului, el adăugând că cei care ar lua o astfel de decizie şi-ar asuma anumite riscuri politice. ‘Nu am fost de acord cu acest lucru nici înainte de a se forma coaliţia, mă lupt înainte, pe cât se poate, să nu fie prefect maghiar la Târgu Mureş. E un subiect foarte sensibil şi delicat şi trebuie să analizeze toţi cei care iau decizii la nivelul cel mai înalt care sunt riscurile pe care şi le asumă politic. Mă lupt mai departe şi sper să nu fie prefect maghiar la Mureş. Ei (UDMR, n.r.) pot să declare ce vor, liderii noştri nu ne-au informat despre aşa ceva. Ştiu că au discutat înainte de semnarea protocolului’, a afirmat Vasile Gliga.

Acesta a spus că a discutat ‘la nivelul cel mai înalt’ subiectul respectiv şi că i s-a spus că într-adevăr UDMR cere prefect la Mureş, dar că acest lucru nu a fost concretizat. ‘Ştiu că ei cer, dar nu s-a bătut nimic în cuie. Noi nu am fost informaţi că li s-ar fi dat’, a precizat Gliga.

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a anunţat miercuri că în urma negocierilor avute cu PSD pentru intrarea la guvernare, Uniunea a obţinut dreptul de a nominaliza un prefect într-unul din cele trei judeţe din secuime, respectiv Covasna, Harghita şi Mureş, şi a optat pentru Mureş. Acesta a subliniat că UDMR nu este interesată de funcţiile de subprefecţi din judeţele Covasna şi Harghita, pe care le-ar fi putut obţine în urma ieşirii PNL de la guvernare.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.