Maestrul Beligan premiat la Tîrgu-Mureș

radu beliganMaestrul Radu Beligan a primit, marţi seară, Medalia de aur a artelor din Transilvania de la primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, imediat după reprezentaţia din ‘Confesiuni Despre Artă şi Viaţă’. Gestul primarului l-a luat prin surprindere pe actorul ajuns la vârsta de 94 de ani, mai ales că această festivitate nu a fost prevăzută în program.

Medalia acordată de primarul municipiului Târgu Mureş este din aur masiv de 24 karate şi cântăreşte 24 de grame. ‘Am acordat una dintre cele mai frumoase distincţii ale Târgu Mureşului – Medalia de aur a artelor din Transilvania. Este o medalie făcută manual şi vine să onoreze ceea ce înseamnă o carieră de excepţie în România, deci nu o acordăm oricui. O acordăm în diverse în ocazii, invitând anumite personalităţi ale vieţii culturale şi artistice din ţară şi străinătate, iar astăzi a fost cea mai mare plăcere pentru că l-am avut pe Radu Beligan, care este un nume şi un reper în cultura românească. Dar, mai mult, ceea ce înseamnă exemplul pe care-l poate oferi ca în orice perioade şi în orice vremuri poate fi un om care prin manifestările culturale şi tenacitatea cu care-şi prezintă opera sa reuşeşte, cred, să arate tinerilor şi societăţii româneşti, în ansamblu, că poate să-şi revină prin cultură şi de aici derivând toate celelalte lucruri care trebuie făcute cu seriozitate’, a declarat Dorin Florea.

Radu Beligan a mulţumit de pe scenă primarului pentru medalia primită, însă nu a dorit să facă nicio declaraţie de presă. Actorul s-a aflat la Târgu Mureş în cadrul turneului naţional ‘Confesiuni Despre Artă şi Viaţă’, fiind personajul principal. Ideea spectacolului s-a născut la finalul anului 2011, atunci când actorul a lansat manuscrisele ‘Note de Insomniac’ la Festivalurile Artelor Bucureşti, care s-au transformat în spectacolul ‘Confesiuni Despre Artă şi Viaţă’.

Până în prezent, municipiul Târgu Mureş a mai acordat Medalia de aur a artelor din Transilvania lui artiştilor Johnny Răducanu, Richard Clayderman, Gheorghe Zamfir, Al Bano şi Florin Piersic.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.