„Magia clarinetului” în stagiunea „Joia de artă” la Teatru 74 Tîrgu Mureș

 

Joi 22 februarie 2018, începând cu ora 19.00, Asociația Neumarkt Events în parteneriat cu Uniunea de Creație interpretativă a Muzicienilor din România vă invită la „Teatru 74” aflat în Bastionul Măcelarilor din Cetatea Tîrgu Mureș să descoperiți magia clarinetului într-un recital cameral prin intermediul a doi dintre foarte tinerii artiști, elevi ai Liceului de Artă din Tîrgu Mureș la clasa profesorului Călin Călugăru : Darius Boșca și Darius Străulea, la pian aflându-se doamna Maria Bejan, pianistă mureșană cunoscută atât pentru prestația solistică cât și pentru prestațiile alături de instrumentiști valoroși în recitaluri.

Începând cu perioada barocă târzie clarinetul a ocupat un loc important în economia ansamblurilor muzicale. Având un ambitus de aproape patru octave, fiind înrudit cu flatutu și cu alte instrumente de suflat, clarinetul avea să devină atât instrument solist cât și instrument membru în ansamblurile de cameră sau în orchestra simfonică.

Programul serii va cuprinde lucrări semnate Alamiro Giampieri, Gioachino Rossini, Mendelsshon Bartholdi, Wilhelm Eudard Weber, Bernhard Henrik Crussel și Franz Krommer care vor apropia atât publicul novice cât și publicul experimentat de muzica cultă și de acest instrument valoros.

Stagiunea „Joia de artă” organizată de Asociația Neumarkt Events în parteneriat cu UCIMR dorește să aducă în atenția dumneavoastră tineri și foarte foarte muzicieni și actori valoroși care au rar ocazia de a apărea în fața publicului , dar și nume consacrate ale scenei de jazz , teatru și muzică clasică.

Rezervările se pot face telefonic la numărul 0799 -881210

 

sursa: Comunicat de presă Teatru 74

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.