Mai multe amenzi pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată

La data de 23 februarie a.c., Serviciul Rutier Mureş împreună cu poliţişti de la Serviciul Transporturi au desfăşurat la nivel judeţean, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza conducătorilor auto care nu respectă regulile de trecere la nivel cu calea ferată.
Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au aplicat 93 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 37.965 de lei.
Pe parcursul acţiunii, 30 de sancţiuni au fost aplicate conducătorilor auto care nu au respectat regulile de trecere la nivel cu calea ferată iar 33 au fost aplicate pentru alte abateri.
Poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere, conducătorilor auto care au efectuat depăşiri pe trecerile la nivel cu calea ferată sau la 50 de metri înainte de acestea.

La data de 26.02.2017, ora 03.55, poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Petelea, au oprit pe DC Glăjărie, pe raza comunei Gurghiu, un autoturism condus de un tânăr, de 29 ani, domiciliat în Topliţa.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcool-test, care i-a indicat o valoare de 0,52 mg/l, alcool pur în volumul de aer expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul mun. Reghin, pentru recoltarea probelor biologice.
Cercetările vor fi continuate cu autorul în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunii flagrante de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, fiindu-i totodată suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, până la soluţionarea cauzei.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.