Mai mulți „abonați” la Cantina socială

cl reghinPrima ședință ordinară din 2013 a Consiliului Local Municipal s-a desfășurat joi, 30 ianuarie. Timp de aproximativ două ore aleșii reghinenilor au dezbătut 24 de puncte aflate pe ordinea de zi a ședinței.

Beneficiarii ajutorului social s-au bucurat de atenția consilierilor, astfel încât au fost aprobate printre alte proiectele de hotărâre și cel referitor la planul de lucrări de interes local pe anul 2013 pentru beneficiarii venitului minim garantat, dar și proiectul care face referire la majorarea numărului de locuri şi a alocaţiei zilnice de hrană pentru beneficiarii Cantinei de ajutor social Reghin. Astfel, începând cu luna februarie numărul celor care își procură hrana zilnică de la Cantina de ajutor social a fost majorat de la 75 la 100 de persoane. Și suma alocată pentru hrana acestor oameni a crescut de la 6 lei la 10 lei pe zi, banii urmând să fie suportați din bugetul local. Serviciile sociale oferite de această cantină constau în prepararea și distribuirea a câte doua mese pe zi fiecărei persoane înscrise. Pentru sfârșiturile de săptămână și sărbătorile legale beneficiarii au parte de hrană rece. În continuare, gestionarea dosarelor celor asistați la cantină și monitorizarea lor va fi făcută de Serviciul de Asistență Socială din cadrul primăriei.

Pregătiri pentru Gala sportului reghinean

Consilierii reghineni au votat joi și Proiectul de hotărâre privind participarea municipiului Reghin, în calitate de coorganizator, la evenimentul GALA SPORTULUI REGHINEAN – Ediţia a III-a. Manifestarea se va desfășura în data de 16 februarie la sediul Casei de Cultură ,,dr. Eugen Nicoară”. Gala festivă va include 5 secțiuni, având ca scop premierea sportivilor reghineni cu rezultate deosebite. Se vor acorda cupe, diplome și cadouri, iar premierea va fi urmată de un spectacol. Pentru susținerea acestui eveniment a fost alocată din bugetul local suma de 5.000 de lei.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.