Mai mulţi şomeri în Harghita

AJOFM Harghita are disponibile, în prezent, peste 300 de locuri de muncă vacante.

AJOFM Harghita are disponibile, în prezent, peste 300 de locuri de muncă vacante.

Rata şomajului înregistrează o creştere în judeţul Harghita, pe motiv că unele firme de construcţii au efectuat disponibilizările de sezon în luna ianuarie, când a temperaturile au scăzut foarte mult şi nu s-a mai putut lucra în acest domeniu.

Directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Harghita, Tiberiu Pănescu, a declarat că, la sfârşitul lunii ianuarie, în judeţ, erau înregistraţi 10.524 de şomeri, dintre care 4.421 de femei. Rata şomajului este de 7,23 la sută, în creştere faţă de luna precedentă, când se înregistra o rată de 6,96 la sută.
Potrivit sursei citate, creşterea numărului de şomeri este motivată de faptul că unele firme au început disponibilizările de sezon mai târziu, întrucât în lunile trecute iarna a fost mai blândă.
Tiberiu Pănescu a mai adăugat că în luna ianuarie s-au angajat, prin intermediul instituţiei pe care o conduce, un număr de 321 de şomeri, puţin peste media perioadei similare a anului trecut.
În Harghita au început deja, în luna ianuarie, patru cursuri destinate şomerilor înregistraţi, pentru meseriile de barman şi comerciant mărfuri alimentare, urmând ca în februarie să demareze alte patru cursuri, de fierar-betonist, lucrător în creşterea animalelor, limba germană şi operator calculatoare.
AJOFM Harghita are disponibile, în prezent, 333 de locuri de muncă vacante, cele mai multe în industria uşoară.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.