Mai mulți vizitatori la Salina Praid

praidNumărul vizitatorilor şi al pacienţilor care au coborât în Salina Praid în primele două luni ale anului a crescut semnificativ faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, multe persoane preferând să vină la tratament în extrasezon.

Directorul salinei Praid, Seprodi Zoltan, a declarat că în luna ianuarie numărul celor care au coborât în subteran a fost mai mare cu aproape 2.500 de persoane faţă de ianuarie 2013, în vreme ce în februarie creşterea e cu mult mai mare şi depăşeşte 5.500 de persoane. Potrivit datelor statistice, în ianuarie 2014 în Salina Praid au coborât 10.526 de persoane, în vreme ce în ianuarie 2013 numărul acestora a fost de 8.038, iar în februarie 2014 s-au înregistrat 10.346 de coborâri în subteran, faţă de 4.793 în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Seprodi Zoltan a explicat că în ultimii ani pacienţii au început să evite vârfurile de sezon şi să vină la salină şi în extrasezon, mai ales că medicii sunt de părere că tratamentul este mai eficient în această perioadă. ,,Efectele sunt mai bune acum pentru că nu este atât de aglomerat şi pentru că temperaturile de afară şi cele din subteran sunt aproximativ egale”, a precizat directorul salinei Praid.
Numărul bolnavilor care vin să-şi trateze afecţiunile respiratorii în salina Praid este în creştere. În 2013 au coborât în subteran, pentru tratament, 169.000 de persoane, în vreme ce în anul 2012 s-au înregistrat 163.000 de bolnavi.
Pentru a-i atrage pe turişti şi pe pacienţi în subteran au fost amenajate diverse puncte de interes, mai ales că cei care vin la tratament trebuie să petreacă în salină câteva ore pe zi. În subteran există un parc de aventură, un loc de joacă pentru copii, un muzeu care prezintă evoluţia mineritului şi a produselor din sare în România, dar şi o cafenea, un magazin de suveniruri, un punct de informare turistică şi un punct sanitar. De asemenea, funcţionează o cramă şi un restaurant, un cinematograf 3D, un spaţiu de agrement şi de creaţie pentru cei mici, iar cei care doresc să navigheze pe Internet au la dispoziţie o reţea wireless.)

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.