Maidanezii o problemă și la Miercurea Ciuc

maidanezi_43126400Autorităţile din Miercurea Ciuc vor consulta asociaţiile de protecţie a animalelor în vederea rezolvării problemei câinilor maidanezi, intenţionând să întocmească un plan de reducere a înmulţirii acestor patrupede.

Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Szőke Domokos, a declarat că cu toate că, de ani de zile, cânii vagabonzi din Miercurea Ciuc sunt adunaţi de pe străzi, sunt sterilizaţi şi daţi spre adopţie, problema nu este rezolvată întrucât, periodic, sunt aduşi în oraş maidanezi din alte localităţi.

Directoarea Fundaţiei ProAnimalia, Orendi Eva, care se ocupă de azilul de câini de la marginea municipiului, susţine că eutanasierea câinilor vagabonzi nu reprezintă o rezolvare, soluţia cea mai bună fiind, în opinia sa, sterilizarea şi adopţia. ,,Nu sunt de acord sub nicio formă cu eutanasierea. Autorităţile sunt alături de noi şi au spus că nu doresc să-i omoare. Sperăm să se găsească o soluţie”, a declarat Orendi Eva.

Aceasta a mai precizat că, în adăpostul de la marginea oraşului, se află, în prezent, 400 de câini, o parte dintre aceştia urmând să fie sterilizaţi, în această lună, de medici veterinari din Germania. De altfel, în acest an, aproximativ 300 de câini de la azilul din Miercurea Ciuc au fost adoptaţi de iubitori ai animalelor din Germania sau Austria.

Sute de oameni mușcați

În ciuda eforturilor autorităţilor, numărul persoanelor muşcate de câini este destul de mare. Datele furnizate de directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferencz, arată că, de la începutul anului, au fost muşcate de câini vagabonzi aproximativ 300 persoane. Cel mai mare număr s-a înregistrat în luna august, când 68 de oameni muşcaţi de câini au solicitat ajutor se specialitate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.