Manifestare publică organizată de Prietenii Jobbik

Comisia de avizare a manifestărilor publice din Târgu Mureş a aprobat, joi, solicitările făcute Cercul Prietenilor Jobbik şi de Tineretul Maghiar Ardelean (EMI) de organizare a unor manifestări, cu ocazia zilei de 15 martie, la statuia poetului Petofi Sandor din municipiu.

Şeful Comisiei de avizare, Valentin Bretfelean, a declarat presei că cererea a fost depusă de două persoane fizice în numele Cercului Prietenilor Jobbik, printre care şi unul dintre conducătorii Organizaţiei 64 de Comitate, Sandor Nandor, şi că a fost aprobată, cu condiţia respectării unor norme. ‘La manifestarea Cercului Prietenilor Jobbik nu vor fi decât persoane din Târgu Mureş. Va fi o depunere de coroane şi o adunare publică, cu discursuri şi momente artistice la statuia poetului Petofi Sandor, între orele 12,00-13,00. Li s-a pus în vedere organizatorilor că este interzisă deţinerea sau folosirea de materiale pirotehnice precum petardele. Organizatorilor li s-a atras atenţia că, în cazul arborării drapelului unui alt stat, se va arbora obligatoriu şi drapelul României. Le-am cerut să nu fie scandate sloganuri separatiste sau altele, de natură anticonstituţională, să nu arboreze steaguri şi însemne de natură a incita cetăţenii. Am dat aprobare în antiteză cu ce s-a întâmplat luni seara, pentru că cei din Târgu Mureş au avut un comportament decent’, a declarat Valentin Bretfelean, care este şi şeful Poliţiei Locale. La adunarea Cercului Prietenilor Jobbik din 15 martie se estimează prezenţa a 100 de persoane.

Valentin Bretfelean a spus că s-a aprobat şi cererea organizaţiei Tineretul Maghiar Ardelean, care va organiza, tot de 15 martie, între orele 18,00 şi 20,00, o comemorare a Revoluţiei de la 1848-1849 urmată de o deplasare pe trotuar de la statuia lui Petofi Sandor la Monumentul Secuilor Martiri, întrucât organizaţia nu a fost implicată niciodată în incidente şi a avut în fiecare an un comportament decent.

Primarul Dorin Florea a declarat joi că avizează toate manifestările comemorative, însă în Târgu Mureş nu vor mai fi marşuri pe străzi.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.